woensdag 18 februari 2015

Nieuwsbrief 2



Nieuwsbrief Jaargang 3, nummer 2 17.02.2015  
Onze paraplu maakte een klein beetje het verschil.
De bijzondere collectes tijdens de advent en op Kerstmis brachten 2. 830 euro op. Een mooi resultaat dat enkele gaatjes in de paraplu dichtte


Lichtmisviering op 1 februari

"Mijn vader vertrouwt op God", dacht Isaac. "En ik vertrouw op mijn vader."

Deze prachtige zin, genomen uit het oudtestamentische verhaal van Abraham en zijn zoon, vormde de rode draad van onze jaarlijkse lichtmisviering. De liefde van God, symbool voor de liefde van ouders voor hun kinderen. In een kring verzameld rond de doopvont, herinnerden de jonge ouders zich de doopviering van hun kinderen. Vol dankbaarheid voor het wondermooie leven dat hen geschonken werd. De kinderen brachten hun tekeningen naar het altaar. De ouders staken de doopkaarsen nog eens aan. En samen spraken we de wens uit
"Het zou mooi zijn, mijn lief kind, als je later nog zou weten dat God beloofde er altijd voor jou te zijn. Het zou mooi zijn, mijn lief kind, als je later nog zou weten hoe we voor jou gebeden hebben om er altijd voor jou te kunnen zijn. Het zou mooi zijn, mijn lief kind, als je later nog zou weten hoe liefdevol de ogen van allen op jou waren gericht."

Op weg naar het vormsel: een boeiende en gevarieerde tocht



De tijd dat voorbereiding op het vormsel vooral gericht was op geloofsoverdracht ligt ver en definitief achter ons. Wie regelmatig komt kerken, heeft weet van

Soep op de stoep, de brieven van de pennenvrienden, de ‘stage ‘ als acoliet ….. Maar er zijn nog tal van andere momenten waarop de catechisten op een meer ervaringsgerichte manier de jongens en meisjes proberen te raken .

Op zaterdag 24 januari maakten de vormelingen kennis met de 7 vruchten van de gaven van de Geest. Het verhaal van Tobias met zijn engel was de rode draad en bij elke gave kregen ze een opdracht waarbij hun vergezellende vormselmeter of -peter hun kon helpen als tochtgenoot.

Over twee weken zal de groep aansluiten bij het event van
Let It Shine. Je weet wel: zingen is twee maal bidden, zegt men. Tijdens het derde weekend van maart sluit de groep aan bij het weekend van de acolieten. Over wat voorbij is vind je een uitgebreide reeks foto’s op de website van Sint-Maarten. Ga naar parochie en daarna naar de werking van de vormselcatechese.

Een interessante middag in Brugge

'Brugge is oltied schoane’ zong wijlen Willy
Lustenhouwer. Maar we maakten zaterdag 31 januari mee dat het ook boeiend kan zijn. Met acht geïnteresseerden waren we er op uit getrokken om een eerste aanzet te geven voor een nieuw PC. Sofie Verscheure was onze gastvrouw. Ze vertelde het verhaal van haar woordenwinkel in de Oostmeers. Daarna trokken we ook naar ‘de nieuwe pastorie’ bij de Magdalenakerk. Beide verhalen waren bijzonder inspirerend en zelfs bemoedigend om met onze unieke locatie in de Nedervijver creatief te werk te gaan. Een greep uit de vele ideeën: een bank met boom(pje) en een postbus… in een winkelruimte/een platgetreden drempel van het voormalig café opgetrokken en bewerkt tot ‘wijsteen’ in de stille ruimte/ ikeatafeltjes in frisse, verschillende, helle kleuren/een krijtbord in de hall waar de ‘planning’ voor volgende weken op staat/ wc-papier in de toiletten met een kleurrijke tint… Niet zomaar over te nemen, maar wel oproepend om ook zelf iets te gaan doen met de plek waar wij over beschikken.

We namen de koe bij de horens en planden een eerste bijeenkomst op donderdag 19 februari om 19 u. in het PC. Wie interesse heeft om mee te helpen denken én werken aan dit grote (meerjaren)project, die geeft een seintje; zeker welkom!


Op weg naar Pasen

Vanaf volgende week wordt op het grondgebied van de parochie en in de kerk een folder bedeeld met uitgebreide info rond de federale vieringen en andere vastenactiviteiten.
Wat kan je best nu reeds aanstippen in je agenda?


Zondag 22 februari en zondag 15 maart om 16.30 uur in de Sint-Maartenskerk: muzikaal-meditatief moment. Vrije bijdrage.


Vrijdag 6 maart om 20 uur: Die sieben letzten Worte unsers Erlösers - J. Haydn. Strijkkwartet met Sigiswald Kuijken (primarius)en Oosterhuis (woordbijdrage)


Vrijdag 29 maart om 16.30 uur in de Sint-Maartenskerk: ‘Kruisweg van Kurt Bikkembergs met sopranen Inge Freyen en Kathelijne Jorden, bariton Kurt Bikkembergs, harpiste Andrea Voets en recitant Jos Stroobants.



Koffiestop op vrijdag 27 februari: Kom tussen 14 en 17 uur naar de hoek van de Sionstraat en de Lange Steenstraat . Je kan er genieten van een lekker kopje koffie in ruil voor een vrijwillige bijdrage.


Federale Brondag op zaterdag 7 maart om 10 uur bij de paters passionisten: Inhoudelijke inbreng door E.H. Carlos Desoete. We sluiten de voormiddag af met een broodjesmaaltijd.


(H)eerlijk ontbijt op zondag 15 maart van 8.45 tot 10.45 uur in het PC van Sint-Maarten (Nedervijver 5): I.s.m. Oxfam aanschuiven voor een Eerlijk en Heerlijk ontbijt.

 

www.sintmaartenkortrijk.be/ stmaarten@skynet.be/


0473 37 79 92


Reservaties lokalen parochiaal centrum Sint-Maarten, ook voor alle groepen: pcsintmaarten@gmail.com of - indien dringend - 0494 58 40 86

Geen opmerkingen:

Een reactie posten