woensdag 29 oktober 2014

K+L45: vormelingen - parochiefeest- te deum - Lourdes


ONZE VORMELINGEN
Vanaf deze week willen we beginnen met onze kandidaat-vormelingen aan jou voor te stellen.
Ze zijn inderdaad aan hun vorming begonnen. Hierbij de eerste twee: Edgar en Babette
 

PAROCHIEFEEST
Het zal echt weer tof worden! Na een gezamenlijke, heel ontvankelijke eucharistieviering met de meezingende en meevierende parochianen bij het feest van onze patroonheilige, Sint-Maarten, volgt er in het Parochiaal Centrum een feestelijke maaltijd. We starten vanaf 12.30 uur uiteraard met een aperitief. Daarna is er de lekkere soep en als hoofdschotel een haantje in rodewijnsaus met groenten en kroketjes. Daar iets bij drinken, zal geen probleem zijn: er is zoveel voorzien! De koffie of de thee mag niet ontbreken maar dan liefst met de voorziene brésilienne flantaart.
Misschien nog belangrijker is ons feestelijke samenzijn: een mooie gelegenheid om als parochie samen te vieren, te babbelen, verder kennis te maken, een mopje te tappen, een lach op het gezicht, ...
Maar owee! Ik wil er absoluut bij zijn maar heb nog geen kaart!
Bel dan dringend (laatste dag!) naar Christine De Waele: 0473 37 79 92.
 

EEN BIJZONDER TE DEUM OP 11 NOVEMBER
Hoeft het nog gezegd wat we dit jaar herdenken? 1914 – 2014. Dirigent Carlos wist ons te vertellen dat er feitelijk slechts twee Te Deums zijn: dat van 21 juli en dat van 15 juli waar dus het koningshuis erbij wordt betrokken. Maar op de ene of andere manier is er een derde ontstaan op die memorabele dag, nu op dinsdag 11 november om 11 uur.
En om toch ook vanuit de parochie elke gelegenheid voor die herdenking te benutten, wordt het Te Deum op die dinsdag op een bijzondere wijze gezongen met een bewerking van Kris Wittevrongel.
Het is een combinatie van een beginnende eenstemmige Nederlandse tekst, gevolgd door de originele Latijnse van het Te Deum maar dan wel door ons koor Pro Ecclesia vierstemmig gezongen. Een apart uitgewerkt Sanctus, eerst in het Latijn, dan in het Nederlands. We eindigen opnieuw vierstemmig met de aanvangswoorden: Te Deum laudamus. Iedereen is welkom. 

ZIJ NODIGT NOG ALTIJD UIT
Je zou natuurlijk kunnen zeggen: “ Ach, ze zijn er weer met hun lidkaarten voor Lourdes.” En toch ... Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes nodigt nog altijd met overtuiging mensen uit om tot bij haar  te komen. Altijd geeft zij - ook daar - genade. Vergeet niet dat er mensen zijn die nooit in Lourdes geraken omdat ze het geld daartoe niet hebben. Ook die mensen krijgen een kans, onder andere door jou. Verleden jaar werden tien mensen, onder wie arme, uitgeloot voor een beurs van € 400 dankzij al wie het ervoor overhad om slechts € 4 te geven voor een lidkaart.
Doe mee en denk aan Maria en geef jezelf en anderen een kans!
In de kerk worden die lidkaarten na de zondagsviering van 11.15 uur aangeboden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten