maandag 6 oktober 2014

Nieuwsbrief 4



nieuwsbrief Jaargang 2, nummer 4                        04.10.2014


Sint-Maartensparochie    Kortrijk

JONGEREN IN DE KERK?


Ja, dat kan. Wij zien ze heel regelmatig. Met name: Clément, Rune, Charlotte, Lucy, Benjamin, Emmanuel, Alexandra, Thierry, Delphine en Inés.
Op zondag 14 september waren ze bijzonder talrijk en enthousiast aanwezig. Ze hadden immers samen met het gezin een gezamenlijk ontbijt genuttigd in ons parochiaal centrum.

In het midden van de eucharistieviering werd afscheid genomen van Rita Pollentier, een ‘monument’ van onze
acolietenwerking. Warmte en waardering kon je voelen, en dat ze nog altijd op haar zouden kunnen rekenen. Dank je wel, Rita, voor zoveel…

De acolieten verspreidden zich dan naar verschillende plaatsen in onze kerk en daar zegden ze om beurt een zin van hun engagementsverklaring.
Die werd plechtig ondertekend en dan werd hen al even plechtig het acolietenkruisje om de hals gehangen.
Kruisverheffing; ze droegen fier dit aloude kenteken en toonden het aan de verzamelde geloofsgemeenschap. Het is toch een blije boodschap!?
OvER HET MUURTJE
SCHAKEL
is de naam. Het is het broertje of zusje van onze eigenste nieuwsbrief. Onze buurparochie Sint-Jan zet ook een verdere stap in de digitale wereld. We zagen een uitnodiging voor de startviering, een oproep voor kandidaat vormelingen en verdere interessante data. Neem ook eens een kijkje op hun vernieuwde website: www.sintjanbaptistkortrijk.webnode.be.

 MEDELEVEN

Een krantenartikel wordt plots wat scherper als je iemand kent die verwant is. "G &V rouwt om overleden topman"  stond er te lezen. Bij de helikoptercrash in Roeselare op 6 september was ook Lieven Ghekiere betrokken. Lieven is de jongste zoon van de broer van Cecil Ghekiere, die onder andere in Jaïrus de werking helpt dragen. Lieven was stichter en topman van het bedrijf G&V Energy Group. Hij vloog als copiloot en sponsor van de rally door zijn bedrijf ingericht. Enkele seconden tijdverlies bij een noodlanding maakten het verschil tussen leven en dood. Lieven vloog niet veel meer omdat het risico te groot was voor de toekomst van zijn bedrijf en zijn gezin. Hij had twee opgroeiende kinderen. We delen oprecht het verdriet van de familie en van Cecil.

 OPROEP
Op 13 oktober is de volgende parochieraad gepland. Mocht er iets zijn waar je wakker van ligt, waarvan jij vindt dat de parochieraad toch eens moet over nadenken, een vraag, een gedachte, een idee… dan zijn we daar erg benieuwd naar. Aarzel niet om dit door te geven aan iemand van het team. Je kan ook een mailtje sturen naar stmaarten@skynet.be en dan komt het zeker terecht!

ER IS POST VOOR U
Vorig jaar lanceerden de begeleiders van de vormselcatechese een oproep om op afgesproken tijdstippen een briefje te sturen naar een van de vormelingen. De oproep bleek een succes. Er boden zich 33 pennenvrienden aan, en, wat nog meer is, de jongens en meisjes lazen geboeid de brieven.
Lucy, een van de vormlingen en gedreven acoliet, verwoordt het zo :
Toen ik vormeling was had ik ook een pennenvriendin. Ze gaf me steun door wat er in haar brieven stond. En dat hielp me tijdens de weg naar het vormsel. Daarvoor bedank ik mijn lieve pennenvriendin Diana. Ik wachtte telkens op die lieve brieven van haar. En op het moment dat ik ze kreeg kon ik niet wachten om ze te lezen. Dus daarom dank ik nog even alle pennenvrienden en -vriendinnen. Als dat geen reden is om ook dit jaar opnieuw aan de schrijftafel of achter de PC te gaan zitten. Ben je nu ook over de streep getrokken? Of doe je het opnieuw? Geef een seintje aan Piet Verdiere (piet.verdiere@skynet.be). Hij zal je een naam doorgeven van een van de vormelingen naar wie jij drie keer een briefje schrijft.

De

 
inhoud verwijst naar de catechesebeurt en hierbij wat tips: 

Tegen 7 december: Dienen Hoe probeer ik als christen de andere te dienen? 
Tegen 11 maart: Bidden Hoe bid ik? En wat betekent dat voor mij? Ik bid ook voor jou! 
Tegen 8 maart: Geloven Wat is voor mij "geloven"?
Jullie krijgen een foto met naam en adres van de vormeling maar zij weten de naam van hun vriend niet. Je mag je kenbaar maken, maar misschien is het ‘spannender’ als dat pas gebeurt bij de vormselviering zelf of tijdens de receptie na de dankviering.

Je deponeert je brief in de doos naast de infokolom van de vormselcatechese (links in de kerk) of je geeft die af aan koster Filip.

MOGEN WIJ VOORSTELLEN?

In de Nieuwsbrief van voor de vakantie bedankten wij enkele medewerkers die hun engagement in een van de talrijke werkgroepen stop zetten. Toch starten wij het nieuwe werkjaar niet met uitgedunde rangen. Integendeel. In tal van werkgroepen kunnen wij rekenen op nieuwe medewerkers. Het zijn vrouwen en mannen die al langer meevieren en meeleven met onze gemeenschap en nu voor het eerst de stap zetten naar een engagement. En sommigen steken gewoon een tandje bij.
Mogen wij hen voorstellen? Acolitaat: Naomi en Delphine begeleiden de groep acolieten 
Feestcomité: Mia Brouckaert en Stéphane Dewaele Kerk en Muziek: Stefaan Viaene en William Buysse
Kerkfabriek: Bert Sabbe en Peter Sustronck
Kinderwoordienst: Armine Khoyoyan en Katrien Van Assche
Lectoraat: Jan De Loof, Pascal Desmedt, Hilde Seynaeve en Aude Vanhaverbeke
Liturgie Bruno Vanruymbeke
Logistieke ondersteuning: zr. Caroline Moeykens
Parochieraad Isabelle Vercruysse

We hopen dat ze zich bij ons nu nog meer mogen thuis voelen.
www.sintmaartenkortrijk.be/stmaarten@skynet.be/

0473 37 79 92


v.u. parochiaal team Sint-Maarten


Reservaties lokalen parochiaal centrum Sint-Maarten, ook voor alle werk-groepen: pcsintmaarten@gmail.com of - indien dringend - 0494 58 40 86

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten