donderdag 9 oktober 2014

K+L 42: apocalyps - father Joy - Lourdes


HET EINDE VAN DE WERELD?
Hoe dikwijls heb jij dat niet al in je leven meegemaakt dat de ene of andere fantast of de ene of andere berekenaar van een bepaald geloof het einde van de wereld voorspelt? De allereerste keer was dat voor mij zo'n vijfenvijftig jaar geleden. De wereld zou op dertig mei vergaan. Je kent het resultaat. Er bestaat zelfs een liedje over: Den dertigsten mei zal de wereld vergaan, maar trek het u niet aan, ... (bis).
 
Deze inleiding naar aanleiding van de laatste Bijbellezing: het is de eerste keer dat teksten uit de Apocalyps ofte de Openbaring gedurfd werden aangepakt. In de eerste eeuwen van onze tijdrekening werd die stijl van apocalyptiek wel eens meer aangewend: het einde van de wereld en de komst van het koninkrijk Gods voorspellend.
 
Maar o wonder! We kwamen tijdens onze Bijbelstudie op iets anders uit: een uitnodiging om de liefde tot God opnieuw kracht bij te zetten, ze aan te wakkeren, ervoor te zorgen dat de Geest deel uitmaakt van je leven. De teksten worden voorgesteld alsof Jezus zelf ons zou toespreken zoals bij: Wees trouw tot in de dood, dan zal Ik (= Jezus) u een lauwerkrans geven. God is nummer één. De redding komt van God door Jezus te volgen. 4de hoofdstuk, vers 11: U komt alle lof, eer en macht toe, Heer, onze God, want U hebt alles geschapen: Uw wil is de oorsprong van alles wat er is.
Kortom: God krijgt het laatste woord. Blijf trouw aan je geloof. Openbaring bevat een boodschap van bevrijding en overwinnende gerechtigheid.
Volledig beeldverslag vind je op http://www.sintmaartenkortrijk.be/bijbel/bijbel2okt14.htm
Volgende Bijbellezing: donderdag 4 december. Iedereen is welkom.

 


EEN INDISCHE PREDIKANT

Op zondag 5 oktober hadden alle kerken van onze federatie het geluk om father Joy te horen preken. Hij is salesiaan en vangt de straatkinderen op van Bangalore, India. André Vandenbroucke had hem uitgenodigd. Er was voor vertaling gezorgd. Het wedervaren van deze geestelijke was heel verrijkend en realistisch. Een stem uit de arme wijken van India. En toch zijn er zendelingen die zich totaal inzetten! Hartelijk dank voor je getuigenis, father Joy.

 

EEN BEURS NAAR LOURDES

Een Lourdesbedevaart is een diepe en beklijvende ervaring. Samen met velen je geloof mogen beleven, is sterk. Bij Maria je intenties en zorgen mogen uitspreken, is bevrijdend. Afgelopen zomer werden een tiental beurzen van elk € 400 uitbetaald. Op deze manier konden verschillende mensen aansluiten bij een bedevaart naar Lourdes.

Vanaf zondag 19 oktober zal er in onze kerk een vrijwilliger na de mis klaarstaan om de parochianen een lidkaart van slechts € 4 aan te bieden. Een klein bedrag voor een kans op een intense Lourdesbedevaart. Dank voor je meedoen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten