zondag 26 oktober 2014

Nieuwsbrief 5



nieuwsbrief Jaargang 2, nummer 5 26.10.2014



11.15 uur  We bidden, zingen, danken en vieren tijdens de EUCHARISTIEVIERING
12.30 uur We genieten samen aan de FEESTTAFEL
Prijs: Volwassenen: 22 euro; kinderen –12 jaar: 16 euro; inschrijvingen tot 4 november en beperkt tot 100 deelnemers

Kaarten kunnen gekocht worden na de vieringen achteraan in de kerk.

Heb je geen vervoer? Contacteer ons op het nummer: 0473/ 377 992.





GELUKKIG GEEN DEFINITIEF AFSCHEID
Muriel Bernard


laat ons weten dat ze voor een heel moeilijke beslissing staat. Ook al heeft zij de voorbije jaren heel wat tijd en aandacht aan onze gemeenschap en federatie besteed, haar gezondheid en haar gezin vragen veel meer aandacht. Is dat niet het eerste waaraan iedereen moet denken en ervoor moet zorgen? Vandaar haar moedige, moeilijke besluit: ‘ Ik moet jammer genoeg afscheid nemen van het parochiale team, ook al deed ik dat zo graag en voelde ik mij in een intense teamgroep totaal opgenomen. Maar ik doe er alles aan om niet definitief afscheid van die toffe parochie en federatie te moeten nemen. Laat het mij zo stellen: ik moet dringend rusten en een time-out nemen voor al het andere dat ik buiten en door het team met overtuiging deed. Gun mij wat tijd en met veel plezier zal ik nog doen wat in mijn mogelijkheden ligt’.

NA DE PAROCHIERAAD VAN 13 OKTOBER

Je kunt het niet geloven wat een parochie en een federatie zoal doen om een geloofsgemeenschap te laten voortbloeien. Een van die werkgroepen is de parochieraad. Maandag 13 oktober startte het nieuwe werkjaar. De statuten voorzien dat er om de vier jaar twee 'bureauleden' verkozen worden. De parochieraad gaat haar vijfde werkjaar in en dus was het aanstellen van twee bureauleden het eerste agendapunt. De leden van de parochieraad gaven hiervoor het mandaat aan
Nicole Pannier die reeds de voorbije vier jaar bureaulid was en aan Roos Herpelinck van wie de analytische en onderbouwde tussenkomsten op de vergaderingen niemand ontgaan. Zij zullen de komende vier jaar het beleid van het parochiale team (Christine De Waele, priester Marc Dhondt, deken Geert Morlion en Hugo Van Malder) ondersteunen en de vergaderingen van de Parochieraad voorbereiden.
Maandag stond ook het gebruik en de toekomst van ons parochiaal centrum op de agenda. Bart Delaere beheert al enkele jaren het dagelijks gebruik van het parochiaal centrum en hij doet dat als een goede huisvader. Maar het wordt duidelijk dat die taak te zwaar is voor één man. Je hebt er geen idee van hoe vaak onze ruimtes gebruikt worden. Een krachtig signaal voor de ondersteunende groep van het parochiaal centrum dat er nog een tandje moet bijgestoken. Tegen de volgende parochieraad komt de groep samen om een en ander bij te sturen. En toch durven we het nog grootser zien! Onlangs kwamen enkele (winkel)panden vrij en zoiets zet ons aan het dromen. Ooit was het ruime complex een bioscoopzaal waar enkel deftige en gelovig geïnspireerde films werden getoond. Oud-acolieten en hun liefjes brachten er heerlijke uren door op zaterdagavond. Het zou fantastisch zijn mocht het centrum anno 2015 en later een nieuwe aantrekkingspool worden voor mensen die hun zoektocht naar verdieping met anderen willen delen, een plek ook waar je gewoon terecht kan in fijn gezelschap. Maar het mag niet bij dromen blijven. De avond werd afgerond met het vormen van een nieuwe denkgroep die tegen 11 december de ideeën in kaart brengt. Wordt in een Nieuwsbrief van december vervolgd.
 
IEDEREEN KLASSIEK

Wie aan de Sint-Maartenskerk denkt verbindt dit meestal aan schitterende muzikale momenten die gedragen worden door een brede groep van mensen. De liefde voor de muziek zit er bij velen diep in. Zo komt het dat het kerkkoor Pro Ecclesia op zaterdag 11 oktober naar het concertgebouw in Brugge trok waar radio Klara de hele dag in en rond het gebouw een gevarieerd muzikaal programma aanbood. Het zal niemand verbazen dat ze er Lieve en Alain in een andere setting - als zangers van het koor de Dunis - aan het werk zagen en dat onze eigenste Dirk was aangesproken om de koorzang met orgelspel te begeleiden. Bij het slotconcert was het Paul Dinneweth die de scène opkwam om de afgeladen concertzaal voor te bereiden op de apotheose: de uitbundige samenzang van ‘Land of Hope en Glory‘ . We geven hier mee dat Paul in een vorig leven organist was in onze kerk en enkele jaren dirigent van het kerkkoor. Voldaan en nagenietend nam het gezelschap de laatste trein naar Kortrijk.

Tijdens de maanden november en december moet je proberen enkele data te reserveren: 
2 november muzikaal meditatief moment rond leven en dood

14 november concert rond André Devaere
23 november muzikaal meditatief moment rond Christus koning
13 december Mark Matthijs en familie concerteren ten voordele van De Kier
26 december U zijt Wellekome, kerstliederen gebracht door Pro Ecclesia, organisatie Davidsfonds
27 december Bachcantaten voor de Kersttijd (Il Fondamento en het Kortrijks Vocaal Ensemble
  Onder leiding van Wim Verdonck)
ZUSTER MAGDALENA IS NIET MEER

Begin oktober vernamen we dat zuster Magdalena op 30 september overleden is. Zij was 96 jaar geworden en verbleef de laatste jaren in het RVT van de Pottelberg. Misschien zegt het de meeste lezers niet zo veel maar het aantal bezoekers van het Kelderke Gods voor wie zij een vertrouwde aanwezigheid was, is niet te schatten. Zij was gewoon een begrip. Mensen konden bij haar alles kwijt, maar vooral hun zorgen. Haar hoge leeftijd belette haar niet om mee te gaan in hun verhalen. Integendeel. Als ze niet in de kerk was zag je haar fietsend door de straten van het centrum. Met rechte rug en de fietstassen meestal gevuld met maaltijden voor mensen die het nodig hadden. Dat zij de laatste jaren dat allemaal niet meer kon doen was voor haar een zware opgave.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten