maandag 20 april 2015

K+L 16 Laudes - orgel - vrijwilligers- agenda


 K+L 16 Laudes - orgel - vrijwilligers- agenda

 

                                              

LAUDES MARIAE

De Vriendenkring van het Begijnhof nodigt samen met de bewoners regelmatig alle geïnteresseerden uit. Na de eucharistie van paasmaandag met als voorganger, deken Geert, en met vierstemmige liederen door ons kerkkoor Pro Ecclesia, graag je aandacht voor de meimaand, de Mariamaand. Opnieuw is Pro Ecclesia van de partij: de zangers brengen een waaier van oude en nieuwe Marialiederen op zaterdag 9 mei om 16.00 uur in de kleine maar stemmige Mattheuskapel van het begijnhof. En … gratis toegang! Iedereen is welkom.

 

ORGELCONCERT IN DE SINT-MAARTENSKERK

Op zondag 26 april om 16.30 uur staat organiste Caroline Deslée in voor een programma waarbij ze gezelschap krijgt van viool, klarinet en vijf koperblazers.

 

ZE STAAN ER WEER KLAAR VOOR

Ook onze parochie mag zich beroemen op een groot aantal vrijwilligers. Dankzij hen gebeurt er heel wat. Zo zijn de medewerkers van de Permanentie na Pasen opnieuw volop begonnen met hun aanwezigheid op maandag (Cecil), dinsdag (Carlos), woensdag (Jean) en donderdag (Regine) van 14 tot 16 uur in onze kerk. Dat wil zeggen dat iedereen welkom is voor een babbeltje, een contact of voor een informatie aangaande de kerkdiensten.

Wens je een ontmoeting met een priester? Kom dan op een maandagvoormiddag tussen 10.30 uur en 12 uur. Dit geldt voor iedereen, van om het even welke parochie.

Dat is niet alles. Elke zondagnamiddag van 14.30 tot 16.30 uur (tot in september = de Open Monumentendag) staan er medewerkers klaar om de toeristen of elke bezoeker in de kerkruimte te ontvangen, te begeleiden.

 

AGENDA

Zondag 3 mei om 11.15 uur: vormselviering.

Zaterdag 9 mei om 10 uur: viering voor de eerstecommunicanten.

Zaterdag 9 mei om 16 uur in het begijnhof: Marialiederen (zie bovenaan).

Dinsdag 19 mei om 14.30 uur: gezongen eucharistie met kans tot ziekenzalving.

Donderdag 28 mei: Bijbellezing (meer info volgt federaal).

 

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten