vrijdag 26 september 2014

K+L 40: Instapviering acolieten - Startviering+kerkcafé - Herabonnering K+L



OOK BIJ ONS
          
                            
          

Wij willen jou enkele mooie foto’s van de instapviering van onze acolieten op zondag 14 september tijdens de eucharistie van 11.15 uur niet onthouden. Onze misdienaars zijn onmisbaar en zijn graag geziene vrijwilligers in de vieringen. Ze mogen er trots op zijn dat ze er altijd om behulpzame, onontbeerlijke schakels te zijn. Aan elke, al dan niet nieuwe acoliet, sturen wij een dankjewel!
Beldverslag vind je op http://www.sintmaartenkortrijk.be/acolieten/engaco14.htm

 

ALGEMENE START

Ook in de andere kerken van onze Groeningefederatie was er bij het allereerste begin van de herfst, zondag 21 september, een algemene startviering voor alle werkgroepen. Die zijn al enkele weken met hun werkzaamheden begonnen maar niet iedereen start in dezelfde week. Vandaar deze algemene eucharistische viering waarbij Jaïrus zich voor het eerst aansloot. Een wijs besluit van onze seniorenwerkgroep met bijzondere aandacht voor de minder mobielen, de gehandicapten, de zieken en de oudsten. We streven meer en meer naar samenwerking met het oog op de toekomstig haalbare vieringen.
Het was fijn dat het feestcomité er een eerste kerkcafé voor overhad. Altijd alles goed voorbereid: mooi versierde tafels, voldoende wijn en fruitsap. En … ons door onze parochie gratis aangeboden.
 



 

 
Gezellig zo’n babbel, en verrijkend. Bovendien kun je heel wat mensen ontmoeten waartoe je anders weinig kans hebt. Dank je wel, feestcomité, dank je wel, parochie. En heel veel succes en verrijking voor al onze onmisbare, actieve werkgroepen gewenst.

 

HERABONNERING KERK&LEVEN 2015

Binnenkort ontvang je de uitnodiging voor de vernieuwing van het abonnement op KERK&Leven. Dit weekblad brengt wekelijks grote en kleine verhalen over mensen op zoek naar zingeving. Over mensen die vanuit Christus willen leven en dit gestalte geven in hun inzet voor de kerk en maatschappij. Wekelijks nieuws uit de wereld, federaal nieuws, maar ook berichten van de plaatselijke kerkgemeenschap rond de eigen kerktoren. Het blad kreeg door de vernieuwingen bij Halewijn een frisse uitstraling met de kleurfoto’s die soms meer zeggen dan woorden alleen. Een uniek blad om zeker ook volgend jaar niet te missen. Wil daarom spoedig uw abonnement vernieuwen. Het kan door 36 euro over te schrijven op de federale rekening van de Federatie Groeninge BE59 4600 5048 7126, 8500 Kortrijk. Pas op: dit is een nieuw rekeningnummer voor de hele federatie; voorgaande nummers zijn niet langer in gebruik. Hartelijk dank!

Wil je er meer over weten of wil je dit verder kunnen opvolgen? Raadpleeg de federale rubriek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten