donderdag 4 september 2014

K+L 37 : Maria-Tenhemelopneming - ZtM Zingt en Zomert - Boekentaszegening


ER WAS HEEL WAT OM OP TERUG TE BLIKKEN
 

Maria-Tenhemelopneming

Laten we het chronologisch doen.

We willen jou het mooie beeld van die viering niet onthouden. 

Sint-Maarten Zingt en Zomert
Het was echt tof om zo’n honderd mensen vreugdevol te ontmoeten in de Sint-Paulusschool op zaterdag 30 augustus vanaf 15.30 uur. Alweer hadden heel wat vrijwilligers voor een heerlijk, gevarieerd taartjes- en gebakjesbuffet gezorgd. Lekker smullen bij een koffie of thee of … Het lastigste (!) was om eraf te blijven en niet voor een derde keer te gaan, al mocht dat natuurlijk wel.
En zo was de stemming gezet. De sfeer werd opgevrolijkt door ‘Het Trio ’t Voyzeken’ met versch
 
illende instrumenten o.l.v. Joost Vanbrussel. Ze brachten liederen en melodieën zonder vervaldatum. Meeneuriën en zelfs meezingen konden we niet laten.
Er was voor elk wat wils. Aanstekelijk en kleurrijk waren de gospelsongs en de muziek van de Afrikaanse Pinkstergemeenschap die elke zondag in ons Parochiaal Centrum vieren.

Neen, er was geen tijd om in slaap te vallen of onderuitgezakt te zitten. Er wachtte ons onder andere nog het optreden van Chantal De Waele, zus van Christine. Dat iedere aanwezige zich maar al te graag naar de andere zaal begaf, bleek achteraf een heel terechte verplaatsing. Chantal specialiseerde zich na haar klassieke filologie in dictie, voordracht en zanglessen, niet bij de minsten! Ze werd door niemand minder dan Dirk Blockeel aan de piano begeleid bij haar repertoire dat uit drie delen bestond en begon met Parlez-moi d’ Amour. Uit het tweede blokje nemen we Le Tournesol. Een prachtig lied met in het Frans zo mooi weergegeven: de bloem die zich inderdaad naar de zon keert. Als slot vermelden we Berçeuse van Gilles Petit bij wie ze nog altijd zangles volgt. Het geheel werd absoluut uiterst geapprecieerd, niet enkel het professionele zingen maar ook de bezieling van de teksten en de lichaamstaal van Chantal. Mooie, waardevolle prestatie!

Tijd voor de lekkere broodjes van Smile, de broodjeszaak van Armin en Arno.

Laten we nu naar buiten gaan rond de vuurkom om samen kampvuurliederen te zingen. Heel wat vrijwilligers van Pro Ecclesia waren ofwel de aanzetters of de klankrijke steun voor welkome, overbekende meezingers. En … er werd overtuigd door iedereen meegezongen!
 
Er rest ons nog iedere medewerker van deze geslaagde Sint-Maarten Zingt en Zomert van harte te danken. Het geheel was ongetwijfeld geslaagd! Er waren honderd aanwezigen waarvan zestig medewerkers van de parochie. Een hartelijk samenzijn voor de medewerkers en voor allen die mogen beseffen dat ze altijd welkom zijn, ook op die dag die sommigen een extra kans daartoe geven. Zonder jou en jullie zou het niet gelukt zijn. We eindigen met die drie woorden uit een lied van Chantal ‘Je vous aime’ maar dan wel voor allen! 
Beeldverslag op http://www.sintmaartenkortrijk.be/parfeest/StMzomert14.htm

Boekentaszegening in de viering van zondag 31 augustus
Uit de door een van de kinderen voorgelezen tekst:
De vakantie zit erop. De boekentassen staan klaar voor morgen, niet alleen met schrijfgerief en boeken maar ook met tal van plannen, wensen en dromen:
lief zijn, niet opgeven, niet opdringen, verdragen, vriendelijk zijn, willen luisteren, volhouden, trouw zijn, waarderen, eerlijk, beleefd en lief zijn, niet opgeven, geduldig zijn…
Is dat niet mooi? Zijn dat geen mooie voornemens?
Beeldverslag op http://www.sintmaartenkortrijk.be/kwd/boekentaswijding14.htm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten