donderdag 6 maart 2014

K+L 10: Lucy dankte - vasten - kijk+lach


LUCY DANKTE

Lucy, een kandidaat-vormelinge, ook acoliet, bracht bij het begin van de mededelingen op zondag 23 februari in de 11.15 uurmis het goede nieuws: de spaghettiavond van de acolieten

had 540 euro in het laatje gebracht. In naam van de acolieten dankte zij allen die aan dit wel bemoedigende resultaat hadden meegeholpen: zowel degenen die de lekkere spaghetti echt kwamen smullen als degenen die een steunkaart hadden gekocht. Teamlid Christine voegde eraan toe: ‘Ik was er zelf ook en vond die spaghetti gewoon fantastisch. De afwezigen hadden ook nu ongelijk. Met nog meer komen volgend jaar.’ En kun je echt niet komen: koop dan een steunkaart!

 

VASTEN, KALENDER EN BROEDERLIJK DELEN

Het woord ‘vasten’ lijkt ouderwets, archaïsch, voorbijgestreefd. Jammer. Want vasten is een aanrader voor iedereen, zeker net voor de lente en na de huidige herfst die we normaal winter noemen. Vasten is heel goed voor de gezondheid, zeker in onze westerse maatschappij waar alle voedsel – in al zijn vormen – te overvloedig is, te grijpbaar. En waar we het maar al te vaak over obesitas moeten hebben! Maar vasten onderdrukt het materiële, het lichamelijke en kan daardoor je geest scherpen, je dichter bij God brengen, je geestelijke leven dus nog meer aanscherpen! Om onszelf te sussen en de ‘mode’ te volgen, wordt zelfs het woord ‘vasten’ vermeden en spreken we liever over de veertigdagentijd.

Voor elke dag een moment van verdieping en bezinning: zondag 9 maart wordt de vastenkalender  na de mis aangeboden voor 2,50 euro. Elke zondag van de veertigdagentijd is de collecte voor Broederlijk Delen, voor de projecten in Senegal.

 

KIJK EN LACH

Uit een strofe van een lied dat we op een zondag laatst zongen: Licht in onze ogen, …

Misschien vinden we het vanzelfsprekend? Maar in landen als Uganda zijn er nog altijd heel veel mensen die oogproblemen hebben, nauwelijks kunnen zien. Gelukkig dat er daarvoor – ook vanuit onze contreien – missies worden georganiseerd, ook met dokters, specialisten, ja, ook  uit Kortrijk.

Zo komt het dat dr. Marnix Claeys, echtgenoot van Isa Vercruysse, aan een dergelijke missie deelneemt en niet voor de eerste keer. Laten wij die missie van onze Kortrijkzaan samen verder volgen op www.seeandsmile.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten