vrijdag 21 februari 2014

K+L 9 : vormelingen+pennenvrienden - acolieten+spaghetti Fernand 80



KANDIDAAT-VORMELINGEN, STAGE EN PENNENVRIENDEN
Dat onze parochie met overtuiging achter de jongeren staat, daar getuigen heel wat oudere en nieuwere tradities van. Heel verrijkend is het om - vooraf aan de vormselviering zelf - elke week twee kandidaat-vormelingen de kans te geven om als acoliet ‘stage‘ te doen. Dat wil dan ook zeggen dat er elk jaar ‘stagiairs’ zijn die dat na hun vormsel verder doen wat dan weer voor onze parochie een blijvende verrijking en garantie is. Hartelijk dank!
Een wat nieuwere traditie is het om voor elke vormeling in spe een pennenvriend(in) te zoeken die dan drie keer een ‘briefje’ of ‘kaartje’ schrijft aan de aangewezen jongen of het aangeduide meisje. Piet Verdiere, de coördinator, wil deze pennenvrienden hartelijk danken voor die blijvende inzet voor maar liefst 32 jongeren!
De brieven kwamen via de rode doos en verantwoordelijke Piet (de enige die het 'geheim' bewaart van wie met wie correspondeert) op hun bestemming en bevatten telkens een persoonlijke boodschap i.v.m. de catechese van die bepaalde zondag. Pennenvrienden zijn er van alle leeftijden: zo waren zowel acoliet Marthe als trouwe kerkganger Diana van de partij. Het is nu de beurt aan de vormelingen om iets terug te schrijven: op de vormselviering kunnen ze dan met hun 'engelbewaarder' kennismaken. De pennenvrienden kijken er al naar uit. De vormelingen toch ook wel zeker?

Een volledig verslag vind je op catechese geloven


ONZE ACOLIETEN MAAKTEN LEKKERE SPAGHETTI!
Ook een nieuwigheid van de laatste jaren: de kans geven aan de ouders, de vrienden, de kerkgangers, de vrijwilligers of de leden van de werkgroepen, kortom, aan elke sympathisant van de trouwe acolieten om metterdaad erkentelijkheid, waardering te tonen. Dat moet toch niet zo moeilijk zijn? Want dat gebeurt bij een heerlijke spaghetti waar onze misdienaars zelf voor zorgen! Drink er dan een lekker biertje bij (dat mag nu wel eens La Trappe of … zijn) en een lekkere wijn of … Laten we ze ook de komende jaren echt steunen, zeker als we onze jongeren in de parochie willen blijven uitnodigen. Onze hoop, onze toekomst.
                    
ONZE PAROCHIE VERGEET OOK DE SENIOREN NIET
Wie kent er Fernand Osteux en Ann niet? Allebei waren ze – ja decennialang! – trouwe, sterke medewerkers van Sint-Maarten en wel op heel wat gebieden. Met veel vreugde en overtuiging heeft onze geloofsgemeenschap dan ook een prachtige ruiker aangeboden t.g.v. de – kun je het geloven?- 80ste verjaardag van Fernand. Van harte gefeliciteerd, Fernand. Dank je wel, allebei!

OP DE AGENDA VAN MAART
- dinsdag 4 maart om 14.30 u in het parochiaal centrum ‘Van hospitaal tot az Groeninge’ door dr. Johan Mattelaer. Iedereen welkom.
- woensdag 5 maart: federale aswoensdagviering met daarna sobere maaltijd = soep en brood,
t.v.v. Broederlijk Delen.
- zondag 9 maart: meditatief-muzikaal moment met o.a. J.S. Bach om 16.30 uur. Vrije bijdrage.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten