dinsdag 5 november 2013

Nieuwsbrief 11

WELKOM OP HET PAROCHIEFEEST
Zondag 10 november, dat is volgende zondag (!), vermeldt de parochiekalender: ‘Feest van Sint-Maarten’. Mis de feestelijke gemeenschapsviering van 11.15 uur niet! De 18 werkgroepen staan dan centraal en een aantal wordt heel even uitvergroot door de bureauleden van de parochieraad of enkele eigen leden.
Kom een pint vers bloed tappen en wees erbij in de kerk!
Daarna gaan we – met wie dat wenst – aan tafel in het Parochiaal Centrum. Voor €22 (kids tot 12 jaar betalen €16) kan je lekker en gezellig tafelen. Er zijn hiervoor nog kaarten, maar mogen we vragen nu toch snel in te schrijven. Je doet dat in deze laatste week door contact op te nemen met het nummer 0477 99 13 03 (Muriel).

IN VOELING MET SINT-MAARTEN
Wélk blad voorziet je zo’n 50 nummers per jaar van up-to-date-informatie over de plaatselijke geloofsgemeenschap, de kerkprovincie, de wereldkerk? Wélk blad tout court valt 50 weken per jaar in je bus voor maar 33 euro? Het is KERK&leven en wie dat (ook) in 2014 wil ontvangen, moet zich nu stilaan abonneren. Schrijf dus vandaag nog 33 euro over naar rekening BE39 7384 2815 7719 (BIC: KREDBEBB) van Past. Werken St. Maarten Kortrijk met vermelding ‘KERK EN LEVEN 2014’.

OPNAMEVIERING KANDIDAAT-VORMELINGEN OP 17 NOVEMBER
De themavieringen volgen elkaar in snel tempo op, zo kort voor aanvang van de advent.
Na het parochiefeest is het tijd voor de opnameviering van onze 33 (!) kandidaat-vormelingen. Dat gebeurt op het feest van Sint-Cecilia van zondag 17 november waardoor we het kerkkoor Pro Ecclesia te gast hebben in de viering van 11.15 uur.
Voor onze meisjes en jongens zijn we nog op zoek naar een aantal 'pennenvrienden': mensen die met de parochie verbonden zijn en bereid zijn voor een vormeling te bidden en hem of haar regelmatig een briefje te zenden om aan te moedigen en te getuigen wat God-geloven-parochie kan betekenen. Als je dit zou zien zitten of geïnteresseerd bent, neem gerust contact op met piet.verdiere@skynet.be of bel 056 20 22 41: hij bezorgt je dan met plezier alle verdere informatie.

NU AL BLOKKEREN IN JE AGENDA: WOENSDAG 11 DECEMBER
Onze Parochieraad vraagt om woensdagavond 11 december vrij te houden voor een bijzondere bijeenkomst. Na de bevraging van onze werkgroepen in verband met de pastorale eenheden, willen we marketingadviseur Kurt Ostyn uit Kortrijk vragen om de resultaten (lees: de verslagen) van deze bijeenkomsten even tegen het licht te houden en eruit te puren wat voor ons van belang kan zijn. Kurt is de man van onze lector Greet Driesens.
We willen vragen om hieraan voorrang te geven in je agenda.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten