zaterdag 17 augustus 2013

K+L 32 Dank u!


DANK U! (1)
Dankbaarheid betuigen is ook bij ons parochiekoor, Pro Ecclesia, een verdiende traditie. Nog nooit is er trouwens een werkjaar geweest met zoveel drukte in de eerste veertien dagen van juli: drie begrafenissen, de door ons georganiseerde 11 juliviering in de Magdalenawijk, op 10 juli na de toespraak van minister-president Kris Peeters met het koor de Vlaamse Leeuw zingen bij het beeld van de Maagd van Vlaanderen en nog een laatste repetitie. En ook nog de organisatie van de bedankings-BBQ in de tuin van Anne en Hugo: tenten, tafels en stoelen, het gras nog eens afmaaien, drank, vlees en groenten bestellen, het aperitief, het dessert, de BBQ-stellen klaarmaken en zelf barbecueën natuurlijk, ... Misschien is er nog afwas achteraf? Of is dat voor de dag erna? Er zijn gelukkig zoveel vlijtige handen, spontaan.
Het is al zeker de dertiende keer dat we onze zangers op die wijze willen danken voor een aanhoudende inzet. De laatste zeven jaar hadden we eerder pech met het weer. Zo was er eens een jaar met een prachtige, zonnige julimaand maar ... de enige dag dat het regende was toch wel op die bepaalde zaterdag! Dit jaar, op zaterdag 13 juli, sloten we het werkjaar af met een echte, zomerse avond. Voldoende zon, een aangename temperatuur. Oef! We jeunden ons dan ook enorm en de feestelijke stemming was bijzonder aangenaam. Niet enkel eten en drinken maar ook genieten van een babbeltje en samen een liedje zingen.
Het was een veeleisend werkjaar geweest. We hadden dringend vakantie nodig. En dat deden we vanaf maandag 15 juli. De eerstvolgende repetitie is voorzien op dinsdagavond 13 augustus want we zingen in onze kerk twee dagen erna voor O.L.V.-Tenhemelopneming en de zondag erop in Duinbergen op aanvraag van dhr. Jan Maes. Ook een dankbare traditie.
In naam van het koorbestuur: dank u, beste koorzangers!

DANK U! (2)
Ook het jongste grut van onze Sint-Maartengemeenschap laat zich niet onbetuigd in deze toevallige rubriek met dankwoorden: op maandag 1 juli begon de vakantie voor een aantal van hen met een vakantie-uitstap. In het kader van de federale acolietenwerking werd een bus ingelegd richting Kaatsheuvel in Nederland. Daar bevindt zich al decennialang het pretpark De Efteling en dat was precies de bestemming die de begeleiders dit jaar hadden uitgekozen. De uitstap begin juli wil onze misdienaars bedanken voor een heel jaar trouwe inzet. Het moet gezegd dat wij op dat vlak niet te klagen hebben: wekelijks zijn er om 11.15 uur én om 18 uur meisjes en jongens die zich inzetten om de liturgie zo vlot en verzorgd mogelijk te laten verlopen. Een aantal van hen was op 1 juli al op kamp vertrokken of, zeker in het geval van onze oudste gasten, al bezig met een vakantiejob. Wie nog vrij was, daagde in alle vroegte op voor de lange busrit. Rita en Naomi begeleidden het groepje van Sint-Maarten en stelden tot hun voldoening vast dat ze perfect met elkaar optrokken en een fijne lange dag beleefden waarbij de attracties alle eer werd aangedaan. In tegenstelling tot Walibi waar men een veelbesproken voorrangsregeling heeft uitgewerkt, wacht iedereen in De Efteling telkens gewoon zijn beurt af maar ook dat is geen probleem: zo kan je nog ‘ns iets vertellen… In naam van de deelnemers én begeleiders: dank je wel, lieve parochie, voor deze fijne dag!

DANK U! (3)

Het is al een traditie geworden bij de werkgroep Jaïrus: begin juli worden de medewerk(st)ers een namiddag uitgenodigd om hen te danken voor de inzet van het voorbije werkjaar. Het werd een mooie groep: een twintigtal zag het zitten om daarop aanwezig te zijn. Met koffie of thee en een keuze uit drie soorten taart werd het algauw gezellig babbelen over koetjes en kalfjes. En we hadden het hoog op: we zaten op de derde verdieping in Kortrijk K bij Laplace en wel op het buitenterras vanwaar we een prachtig en weids uitzicht hadden over een groot gedeelte van Kortrijk. We waren niet ver van huis: heel dichtbij konden we onze Sint-Maartenskerk vanuit de hoogte bewonderen. In het bijzijn van deken Geert bedankte Hugo in naam van het overige bestuur (Dora Sap, Dora Nuyttens en Cecil Ghekiere) de medewerkers. Ook wij denken aan een toekomst met de pastorale eenheid: het accent zal ook de komende jaren op veel meer aandacht voor de buur liggen, zeker als het om zieken, herstellenden, eenzamen gaat. We zoeken ook contact met de andere parochies voor een degelijke buurtwerking en bijvoorbeeld voor een gezamenlijke ziekenzalving.
Dank u, lieve en onmisbare medewerkers!
En we nodigden ze allen uit naar de derde, beloftevolle uitgave van Sint-Maarten zomert! op zaterdag 31 augustus vanaf 16 uur rond ons Parochiaal Centrum. Daarover lees je volgende week veel meer.
Wij willen eindigen met onze christelijke deelneming te betuigen aan Dora Sap en haar familie voor het overlijden van zus Paula.

DANK U! (4)

Acolieten, begeleiders kinderwoorddienst, cantors, koster en vervangers, kerkgangers, lectoren, medewerkers aankleding van de liturgische ruimte, voorgangers, voorzangers,… Jij die ervoor zorgt dat zélfs tijdens deze vakantietijd de liturgie kan plaatsvinden in een rustig en verzorgd kader: dank u!
Intussen ontvingen we een aantal vakantiekaartjes en –mails van vakantiegangers. Van onze acolieten in De Efteling tot een deelnemer aan het Bijbels Tentenkamp, over een bedevaart naar Compostella tot gewoon vakantievieren in alle uithoeken van de wereld. Ze kregen een plaats op de vakantiestand in de kerk. Wie nog op reis vertrekt, kan nog een kaartje sturen: Sint-Maartensgemeenschap, Nedervijver 5, 8500 Kortrijk of mailen naar: sintmaarten@skynet.be. Om in de lijn te blijven van deze bijdrage: dank je wel allemaal!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten