vrijdag 30 augustus 2013

K+L 36: Helena VORMSEL

HARTELIJK DANK, HELENA!
Helena Demeestere, echtgenote van koorlid Gery Vandenbussche, was in de voorbije achttien jaar een van onze prominente lectoren. Haar voorkomen, haar uitspraak, haar taal, de intonatie om de juiste inhoud naar voren te brengen: ze bezat het allemaal en kon het telkens weer op een duidelijke toon in de gehele kerkruimte laten klinken.
Gelukkig moeten we van haar nog geen volledig afscheid nemen: als zeer gewaardeerde, erkende gids zal zij ook op dat gebied in Kerk en Toerisme een vakkundige uitleg kunnen blijven geven. Al blijven er haar ook nog andere zaken interesseren: samen met haar man het inscannen van bidprentjes bijvoobeeld. Helena, hartelijk dank voor je waardevolle inzet als lector. Intussen wensen we Gery een verder duurzaam herstel.


JE KUNT MEER HELPEN DAN JE DENKT!
Ook de verantwoordelijken voor de vormelingen van 27 april 2014 zijn al met de voorbereidingen gestart: Christiane, Filip, Rika, Pascal, Piet en deken Geert.
Maar ... voor de eerste keer is er geen lijst van de stad meer voorhanden door de wet op de privacy.

Jij kunt ons tweemaal helpen:
- heb je een kind in het zesde leerjaar of ken je iemand die in 2014 wil gevormd worden? Vul de gegevens in op het blaadje achteraan in de kerk.
- Je kunt ook helpen door gebedsvriend (vanop afstand) van een toekomstige vormeling te worden door voor hem of haar te bidden of een al dan niet anoniem kaartje of briefje te bezorgen als 'supporter'! Je wordt tochtgenoot op weg naar een volwassen(er) geloof.
Alle info bezorgen aan piet.verdiere@skynet.be  Hartelijk dank op voorhand!

ZOON OF DOCHTER WORDT TWAALF IN 2014: HET VORMSEL WENKT!
Al lijkt zondag 27 april, 11.15 uur, voor dit vormselsacrament nog veraf: er gaat heel wat aan een degelijke 'vorming' en 'voorbereiding'  vooraf:
- samen op stap gaan in het spoor van Jezus
- parochiemensen en het kerkgebouw leren kennen
- samen eucharistie vieren op zondagvoormiddag
- vijfmaal daarvóór catechese volgen in het parochiale centrum
- elkaar en andere mensen helpen
- kennismaken, wandelen, een Bijbelse dag meemaken.
Wil je er alles over vernemen? Kom naar de infoavond voor ouders en vormelingen op woensdag 2 oktober om 19 uur in de Sint-Janskerk.
Bezorg de gegevens van jezelf en van je kind aan piet.verdiere@skynet.be of via 056 20 22 41
Dan ontvang je alle praktische info en een uitnodiging voor twee oktober.
Maar ...
- eucharistie vieren op zondagvoormiddag om 11.15 uur past misschien niet. Dan zijn er nog twee andere parochies: O.L.V.-kerk en Sint-Jan
- 12 jaar voor het vormsel is te jong: er is het initiatief invorm@17 = het vormsel op 17 jaar (info bij par.vanessa.kortrijk@skynet.be)
Beste groeten van de vormselwerkgroep en tot ziens:
Pascal Desmedt, pr.Geert Morlion, Filip Opsomer, Rika Remmerie, Christiane Vanmaele, Piet Verdiere



Geen opmerkingen:

Een reactie posten