woensdag 26 juni 2013

K+L26-28: orgel - vakantie - Sint-Maarten Zomert

ORGEL EN BEIAARDIn juni startten de jaarlijkse internationale orgelbespelingen. Op http://www.sintmaartenkortrijk.be/cultuur/mattijslouwije.htm kun je nagenieten van het concert van Mattijs Louwye. Op 8,15, 22 juli, 19 en 26 augustus weerklinken om 20u telkens hemelse klanken uit onze beiaard.
In september verdere orgelbespelingen en de grote finale!

JE GELOOF BLIJVEN BELIJDEN
Dinsdag 18 juni was de laatste bijeenkomst van de federale stuurgroep gepland. De laatste maanden werd die beleidsgroep uitgebreid met alle teamleden van de drie parochies van onze federatie Groeninge. In de komende jaren staat er inderdaad heel wat te gebeuren. Beseffen wij niet allemaal dat het huidige systeem niet kan behouden blijven? Minder voorgangers, minder kerkgangers. Is de vraag niet veeleer: laten we de krachten bundelen? En laat het mogelijk blijven dat we ook de komende twintig jaar ons geloof in gemeenschap kunnen blijven belijden: mekaar steunend in geloof in de (gezamenlijke) eucharistievieringen maar ook bij elke andere inspirerende bijeenkomst want enkel je geloof belijden op je eentje – op je eigenste eilandje – is moeilijk houdbaar. En dan zijn er vele vormen mogelijk: Bijbellezingen, de intense ervaringen van de sterke tijden (vasten, advent), Bachcantates, oudercontactavonden met onder anderen de vormelingen, ouders van dopelingen, de kerkcafés, de activiteiten van de acolieten en de zangers, ...
Wij beschikken godzijdank over een gevarieerde rijkdom aan geloofsbelevingen, over een brede waaier van geloofsfacetten, over gelovigen die zich in hun overtuiging sterker willen maken als een vernieuwende bron die getuigt van Jezus en van de Vader.
Is dat geen basis voor een hoopvolle toekomst? Samen staan we sterk en geloven we erin! Dank voor je onmisbare steun.

ZONNIGE GROETEN
De komende tijd vieren heel wat parochianen vakantie en vertrekken voor enkele dagen of zelfs enkele weken op reis. Zij zullen op zondag tijdelijk niet van de partij zijn in de gemeenschapsviering. We blijven wel grenzeloos verbonden, natuurlijk. De voorbije jaren brandde er op zondag zelfs een lantaarn in de kerk om die verbondenheid uit te drukken. Wie naar een vakantieadres vertrekt, kan natuurlijk ook een postkaart sturen. We geven het een plaatsje in het vakantiedecor in de kerk. Het adres: Sint-Maartensgemeenschap, Nedervijver 5, 8500 Kortrijk. Wie het toch liever per e-mail doet en een foto meestuurt, kan terecht op: stmaarten@skynet.be. Ook de mailprints krijgen een plaatsje. We zijn benieuwd uit welke windstreken we dit keer post zullen ontvangen.
 

SINT-MAARTEN ZOMERT
Inschrijven voor de derde editie van ‘Sint-Maarten Zomert’ kan vanaf 7 juli door je naam te deponeren in het grote cadeaupak in de kerk. Op zondag verneem je meer over het programma in onze vieringen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten