donderdag 5 september 2013

K+L 37 StM zomert - engagementsviering - orgel

SINT-MAARTEN ZOMERDE MET VOLLE TEUGEN!
Deze derde editie was een schot in de roos: een voorafgaande, efficiënte en aanlokkelijke uitnodigingscampagne! Boeiend, uitermate spannend, verlangend! En dan het moment suprême: de dag zelf vol gesmaakte verrassingen, verrijkend, afwisselend. Dank je wel, Sint-Maarten en dan vooral de hoofdorganisatoren, = Muriel, Rita, Bart en Jan maar ook zovele andere medewerkers.
De foto's geven nog het best de sfeer en de opkomst en de talrijke activiteiten weer! Ook het weer viel echt mee maar werd aangevraagd en was in de prijs inbegrepen. Heel veel medewerkers van de werkgroepen waren aanwezig en samen met nog andere parochianen of geïnteresseerden waren we met meer dan honderd! Vraagt om een vervolg maar intussen kijken we uit naar het gesmaakte parochiefeest op zondag 10 november in ons parochiaal centrum. Ook daarvoor duimen we vol verwachting!
Meer foto's+video vind je op http://www.sintmaartenkortrijk.be/ontm/StMZomert13.htm
EEN BIJZONDERE VIERING MET HET ENGAGEMENT VAN DE ACOLIETEN
Het is inmiddels traditie dat onze ongeveer 20 misdienaars jaarlijks hun engagement vernieuwen. Een aantal spreekt het zondag 15 september in de gemeenschapsviering van 11.15 uur voor het eerst uit. Daarvóór zullen ze samen met hun gezin al genoten hebben van knapperige broodjes en een kopje warme chocolademelk (of koffie!) in het voor de gelegenheid tot ontbijtzaal omgetoverd parochiale centrum. Van daaruit gaat het dan naar de kerk voor een viering met best wel een aantal jeugdige accenten. Deze meisjes en jongens verdienen het dat wij hen zo talrijk mogelijk een hart onder de riem steken want dergelijk engagement is écht niet meer vanzelfsprekend. We duimen voor hen en hun begeleiders: dat het een fijn en rijk werkjaar mag worden!

HET ORGELT WEER IN ONZE KERK
Nog drie zondagen lang horen we weer prachtige orgelbespelingen van uitmuntende organisten.
Zondag 15 september om 16.30 uur beroert Denis Roosen uit Diest de orgeltoetsen met werken van onder meer Sigrid Karg-Elert en een nieuwe creatie van Lucien Posman met als thema de Leie. Iedereen is van harte welkom. Vrije bijdrage.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten