maandag 17 augustus 2015

K+L 26-28 Pro - vakantie


K+L 26-28 Pro - vakantie

IEDEREEN WAS PRO VOOR ONZE KOORUITSTAP
 
Zondag 21 juni. De hemel is nog bewolkt maar in Kortrijk regent het niet als we de trein naar Antwerpen nemen iets voor negenen. Praktisch: voor bijna iedereen is het slechts zes euro, je kunt gezellig samenzitten en praten, niemand hoeft met de ‘chauffeur’ rekening te houden of aanduidingen te geven.
Onze eerste afspraak: bezoek aan het MAS waar twee gidsen ons opwachten. Heel wat bezoekers zijn daar al geweest, ook mensen uit Kortrijk en omgeving. Het is het ‘museum aan de stroom’, aan de Schelde. Het gebouw op zich is al de moeite waard: rode steen uit India maar gevarieerd en heel wat hoog, golvend glas. In de vloer niet al te grote cirkeltjes met een gedichtje van Tom Lanoye. Het is een uniek gebouw, een bezoek meer dan waard. 10 verdiepingen met dan helemaal boven een prachtig panorama van de reuzenstad. Als je op elke verdieping naar buiten hebt gekeken, kun je zeggen dat je Antwerpen hebt gezien, uiteraard van op afstand. Fijn bekeken. Maar binnen is er ook heel wat te zien, te veel om op te sommen. En … je zou er minstens een volledige dag moeten blijven om het meeste te zien.Voor wie het nog niet had bezocht: een ware revelatie! Een aanrader!
We eten een hapje en hebben een nieuwe afspraak om de immense kathedraal te bezoeken, opnieuw met twee gidsen.
Wie kent er niet dat mooie lied dat La Esterella, met haar diepe basstem, zo prachtig kon laten klinken:
O Lieve-Vrouwetoren, hoog boven ’t Vlaamse land.
Wij zijn in uw schaduw geboren,
zo hecht aan u verwant.
Nooit zullen wij vergeten, de dap’re gouden haan.
Voor u, lieve toren, blijft heel ons hart slaan,
Blijf daarvoor eeuwig staan.
We bekijken vooral de heel bekende schilderijen waaronder vier van Rubens maar we vergeten Quinten Metsijs niet. Té lang kunnen we niet blijven: er is nog de boottocht om 16 uur. Intussen was het weer heel wat beter. Toen we ’s morgens aankwamen, regende het zelfs een beetje maar nu was er zon, de temperatuur was oké. Van op de Schelde zien we Antwerpen vanuit een andere hoek. Prachtige, immense gebouwen.

Op het programma staat nu een stadswandeling. Iedereen is al moe van het stappen al heeft de tijd die we op de boottocht al rondkijkend doorbrachten, ons zittend rust gegeven. Verrassing! We zouden nu een stadswandeling maken maar de meesten zien ertegen op, met vermoeide benen en dan die leeftijd? Als we de boot verlaten, staat er een treintje klaar. We doen de stadswandeling dus al rijdend terwijl er mooie klassieke muziek weerklinkt en we nog uitleg over de belangrijkste gebouwen krijgen.! Iedereen is opgelucht en dankbaar. Het treintje brengt ons zelfs naar het restaurant van Horta waar we tot slot een fijne maaltijd krijgen. We rijden dan met de trein van 20.37 uur terug naar Kortrijk. Van ons gezelschap waren er echte moppentappers bij. Zo viel er niemand in slaap in de trein.Iedereen was het erover eens: een heel aangename kooruitstap. We hebben ons gejeund en ons verrijkt. Hartelijk dank, organisatoren Luc Thiers en Maria Bruynooghe die er helaas niet bij kon zijn: haar broer, priester Jef, was in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden. Wij bieden aan Raoul en Maria en de familie Bruynooghe onze christelijke deelneming aan.

VAKANTIE
Einde juni: de meeste werkgroepen gaan met vakantie al zijn er nog die tot twee weken nodig hebben om hun jaarprogramma af te werken. Bij dezen wil het parochieteam aan iedereen een fijne, deugddoende, rustgevende vrije tijd toewensen. Geniet ervan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten