donderdag 20 augustus 2015

K+L 33: dankbaarheid


DANKBAARHEID IS EEN BLOEMPJE

dat in de tuinen van o.a. Sint-Maarten wél bloeit!

Is het niet fantastisch dat ook onze seniorenwerkgroep Jaïrus jaarlijks alle medewerkers wil danken voor die onmisbare inzet voor zieken, eenzamen, oudere senioren? Dergelijke momenten moeten we absoluut koesteren! Afspraak op dinsdag 11 augustus om 14.30 uur. Ja, we hebben het ‘hoog op’, we komen samen op het dakterras van Food Avenue, beter bekend onder de naam van La Place, hoogste verdieping van de K. Het weer is – in deze zomer kan het niet meer stuk – zeker voldoende warm en droog. Maar er zijn geen parasols voorhanden. We maken er geen probleem van, het kan ons gezellig samenzijn, onze vreugde niet storen. We jeunen ons te veel, zeker als de lekkere taart met koffie of thee eraan komt.

Deze bedankingsnamiddag is des te meer bijzonder omdat wij tezelfdertijd afscheid nemen van een trouw bestuurslid: Dora Nuyttens. Zij woont nog altijd in Gullegem en kwam bijna altijd met de fiets naar zowel onze vergaderingen als naar de activiteiten. Het was niet altijd zo eenvoudig voor haar, zeker niet als ze jarenlang ook nog mee kon doen aan de bezoeken  aan zieken of eenzamen of immigranten in Kortrijk-Centrum. Dora bleef altijd een overtuigd kernlid met een duidelijke kijk op wat het belangrijkste was: oog en hart voor senioren en nog meer voor eenzamen en zieken. Dat liet zij ook blijken tijdens de ziekenzalvingen en alle andere geprogrammeerde Jaïrusactiviteiten, de bezinning tijdens de vasten en de kerstbezinning met de medewerk(st)ers net vóór Kerstmis waar zij altijd de hoofdpersoon was voor de aangepaste teksten. Ook voor de misviering van de ziekenzalving.

Op deze fijne namiddag kon deken Geert niet tijdig aanwezig zijn: hij was pas terug van een vakantie, een reis naar Rome en Assisië. En pas aangekomen vond hij de weg en de tijd om er alsnog bij te zijn. Intussen had secretaris Cecil Ghekiere al het welkomstwoord gegeven met terecht heel wat loftuitingen voor afscheidnemende Dora die dan op haar beurt dankte en de plaats van onze deken tijdelijk volwaardig invulde. Een ogenblik dachten we dat we met haar verwijzing en haar uitweiding over een perikoop uit de Bijbel, Mattheus, deken Geert nooit meer zouden nodig hebben maar dat was haar bedoeling niet. Het is wel duidelijk dat Dora Bijbelvast is en van daaruit handelt. Dacht je dat zij met alles zou stoppen? Niet alleen zingt ze nog in het koor in Sint-Eloois-Winkel, ze heeft zich ook nog eens geëngageerd voor het woon-zorgcentrum in Gullegem. Cecil bood haar in naam van Jaïrus een cadeautje aan. Dora trakteerde tot het grootste genoegen van de twintig aanwezigen. Niemand weigerde. Dank je wel, lieve Dora! Het ga je goed! Maar we zien jou gelukkig nog wel terug.

 Het doet ons altijd plezier dat ook van de kant van onze buurtparochie, O.L.V., Marleen Vanoverberghe en Does Bruynooghe, met overtuiging aanwezig zijn. Zij blijven getuigen om op dit gebied samen te werken aan buurtwerking, aan bezoeken aan senioren, aan alleenstaanden, aan zieken, kortom aan een sterke buurtwerking. En … O.L.V. doet dat uitstekend met ongelooflijk veel bezoeken. Een nog nauwere samenwerking is wenselijk en dringt zich de komende tijd op.

Er was heel veel tijd om gezellig met elkaar te praten. Er kwam een vraag: hoe oud mag of moet je zijn om medewerk(st)er te zijn voor onze seniorenwerking? Het antwoord kwam er in de persoon van onze oudste medewerkster: Rachel Demeerseman, 95 jaar, met een volle inzet, een heldere geest, iemand die nog echt beweeglijk is en goed kan stappen! Dank je wel, Rachel! Waar moeten we tekenen om jou dat na te volgen? Met ons kerkkoor, Pro Ecclesia, zingen wij maar al te graag het prachtige Wees gegroet, Maria, gecomponeerd door haar broer, Daniël. Iets van eigen bodem, van een Kortijkzaan!

Na het traktaat van iemand die ook al tot de leeftijd van de wijzen behoort, Christiane Cumps, werd het stilaan tijd om naar huis te gaan. Voldaan, tevreden, dankbaar! Dank je wel, medewerk(st)er van Jaïrus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten