maandag 17 augustus 2015

K+L 29-31 Sint-Maarten zomerde - BBQ acolieten


SINT-MAARTEN ZOMERDE OP EEN FANTASTISCHE MANIER

In de aanloop naar de nieuwe editie van Sint-Maarten zomert! werden de hoofden bij elkaar gestoken om eens een andere formule uit te dokteren. Het resultaat: op 28 juni, dus twee maanden vroeger en direct aansluitend op de eucharistie van 11.15 uur, dus op een zondag. Bovendien met een BBQ! Als je rond halfeen begint, dan kun je rustig eerst aperitieven terwijl alles voor de maaltijd wordt klaargemaakt.

Heel praktisch: de meeste ingeschrevenen waren in die viering aanwezig en konden met heel velen naar het Parochiaal Centrum toestromen. Het weer viel zeker mee. Vanaf de start was er duidelijk al een feeststemming die naarmate het aperitief vorderde en er voor de BBQ kon aangeschoven worden, geleidelijk aan naar een hoogtepunt steeg. Zou ook de wijn of het bier daartoe geholpen hebben?

Het was mooi om die honderd feestvierders samen te zien. De zaal gaf een volle aanblik. Echt bemoedigend. Bij dit feest werd het accent gelegd op de medewerkers van onze parochie, van welke werkgroep dan ook, als een terechte waardering en bedanking voor hun inzet van het pas afgelopen werkjaar. Er waren ook heel wat andere parochianen aanwezig die gewoon kerkgangers zijn of die deelnemen aan een of andere activiteit tijdens het jaar.

Het weer bleef echt goed. Zo kon de geplande bruggen- of Leiewandeling in de namiddag van start gaan en met een goed gevoel en voldaanheid eindigen. Er kwam een nieuwe uitnodiging: met zo veel mogelijk naar de laatste orgelbespeling van juni in onze kerk want om 16.30 uur bespeelde de Japanse Anna An op een professionele en voortreffelijke wijze de orgeltoetsen.

Dat dit een absoluut succes werd en dus voor herhaling aangewezen, hebben we in hoofdzaak te danken aan een ijverig feestcomité dat heel wat uren in de weer was en alles vlot organiseerde. Roos (Herpelinck) had nog een verrassing in petto: enkele parochiemedewerkers kregen een aparte dikke merci voor hun gewaardeerde en permanente inzet. Een heel fijne geste! Er waren ook voldoende vlijtige handen van de aanwezigen om alles netjes op te ruimen. Dank je wel, iedereen! Een dikke merci aan alle vrijwilligers van onze parochie maar ook aan al wie ter plekke was!

 

EEN ANDERE BBQ: DIE VAN DE ACOLIETEN

Op vrijdag 26 juni werden alle acolieten uitgenodigd voor een gezellige BBQ bij de familie De Loof thuis met dochter Naomi als medewerkster van die werkgroep van onze parochie.

Papa Jan en mama Muriel zorgden voor het eten. Nadat alle acolieten ontvangen waren door gastvrouw Rune, besloten priester Marc en Naomi voetbal te spelen op de speelplaats van het VTI. Nu ja, voetbal…

Met priester Marc en Naomi meegerekend waren we met acht. We werden in twee groepen van vier verdeeld: 2 paar werden vastgebonden met de benen en twee  paar met de armen.

Niet echt zo comfortabel, maar toch was er overduidelijk een winnaar. We keerden terug. Om ons energiepijl weer omhoog te krijgen, had Muriel een heerlijk aperitief klaargezet. Naomi had een mooie tekst geschreven over vriendschap en tijdens het knabbelen op de chips en de nootjes, bespraken we 3 belangrijke vragen over het onderwerp van die tekst.

Daarna was het tijd om te beginnen aan dat waarvoor we allemaal gekomen waren: de BBQ!

Overheerlijk gegrild vlees in combinatie met een portie gezonde groentjes. En hoewel we onze buikjes rondgegeten hadden, had Muriel nog heel veel ander lekkers over. Tijdens het dessert met verrukkelijke ijsjes, kwamen interessante gesprekken naar boven. Die waren wel redelijk ‘heavy’ zo laat op de avond en dat nog na de proefwerken! Maar we zijn er toch wel wijzer uit gekomen, hoop ik.

Kortom: deze avond was een spetterende afsluiter van dit acolietenjaar!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten