zaterdag 12 april 2014

K+L 16: Passiekruis - (h)eerlijk ontbijt


K+L16
 
HET PASSIEKRUIS

Pasen is in zicht maar nog is het zover niet. Eerst moeten we, samen met Jezus, nog door die moeilijkere dagen, voornamelijk Witte Donderdag en  Goede Vrijdag. Paaszaterdag, vroeger meer Stille Zaterdag genoemd, geeft ons al veel meer hoop en vreugde als overgang naar Pasen zelf.

Laten we dus nog wat geduld oefenen en aandacht hebben voor het Passiekruis dat al vanaf het begin van de veertigdagentijd op die paarse, rijzige doek is aangebracht achter het altaar.

Het is een creatie van Geert Delanoy, vader van priester Pieter. Geert is voor ons in de kerk geen onbekende: hij heeft ons al andere kunstwerken bezorgd en zingt ook wel mee in de viering van 11.15 u op zondag bij de voorzangers, samen met zijn vrouw, Greta. Geert Delanoy (°1957 te Eeklo) is industrieel ingenieur Hij werd door een toevallig bezoek aan een galerij geboeid door de werken van de Belgische kunstenaar Emmanual Bonaffini. Daardoor kreeg hij zelf de smaak van het schilderen te pakken na een paar workshops bij Jean-Paul van Boxtel, maar hij is voornamelijk een autodidact. Geert treedt hierbij in de voetsporen van zijn oom Etienne, die net zoals hij een gepassioneerd kunstschilder was.

 

NOG EEN TERUGBLIK OP HET (H)EERLIJK ONTBIJT

Voor alle duidelijkheid: het jaarlijkse (h)eerlijke ontbijt is al enkele jaren een federale aangelegenheid. Er komen dus ook heel wat parochianen of geïnteresseerden van de parochies van Sint-Jan en van O.L.Vrouw. Dat wil ook zeggen dat degenen die hun handen uit de mouwen steken, van de drie parochies zijn.

Met deze bijdrage willen wij vooral onze parochie de sprekende foto’s niet onthouden. Opnieuw was deze federale ontmoeting een daadwerkelijke steun voor Broederlijk Delen, ook dankzij de stand van de Oxfamwinkel, eveneens door vrijwillig(st)ers bemand (sorry, bevrouwd!). Bekijk de foto's: gezelliger en smakelijker kon niet.

 

AAN AL ONZE LEZERS

Het voltallige parochieteam wenst jou, beste lezer, en jouw dierbaren een vreugdevolle, zegenrijke Pasen en paastijd toe! Want Hij leeft!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten