donderdag 23 januari 2014

K+L 5 : open koorrepetitie


ALLELUIA! ZE KOMEN MEEZINGEN
De laatste jaren worden er meer en meer inspanningen gedaan om de kandidaat-vormelingen de kans te geven zich op een breder vlak in onze geloofsgemeenschap te integreren. Is de kous af als zij de kans hebben gekregen om tijdens hun vormseljaar catechese te volgen en is het vormsel zelf dan het eindpunt?
Er wordt naar een bredere kennismaking met onze parochie, met de gelovigen, jong en oud, gezocht. Vandaar ook het initiatief van de ‘pennenvrienden’: elke vormeling krijgt een volwassene aangeduid die tegen de drie catechesebeurten een kaartje schrijft met een getuigenis over respectievelijk 1) dienen, 2) bidden en 3) geloven. Het uitnodigingskaartje van de werkgroep Vormsel maakt het maar al te duidelijk Ga je met mij mee? De pennenvriend kan voor zijn kandidaat intussen bidden. Ten slotte is er dan de kennismaking op het vormsel zelf.
Een nieuw initiatief kondigt zich aan: waarom onze vormelingen niet eens met ons koor laten meezingen, repeteren, inzingen? Natuurlijk met liedjes waar ze dol op zijn: ritme, melodie, swingend zoals het welbekende Little light of mine, een van de liederen uit Let it shine.
Met onze twaalfjarigen komen we samen om een uurtje enthousiast te zingen op dinsdag 11 februari van 19 tot 20 uur in ons parochiaal centrum, Nedervijver. Ook andere jeugdigen zijn van harte welkom, ook van andere parochies. Catechisten, komen jullie ook?

ALLELUIA! WE BLIJVEN NOG VERDER ZINGEN
Zingen maakt je blij. Zingen maakt je vrij. Zelfs al zit je met zorgen, zingen werkt bevrijdend.
We mogen gerust stellen dat tachtig tot negentig procent van de mensen hun toon kunnen houden en dus kunnen (mee)zingen.
Wat is het allerbelangrijkste? De stap zetten. Zo geeft ons koor Pro Ecclesia op diezelfde dinsdag 11 februari van 20.15 tot 21.30 uur in ons parochiaal centrum een open zangrepetitie voor volwassenen. Een unieke kans om eens met zang en een repetitie kennis te maken. Overigens, er is geen enkele verplichting en de liederen, zowel religieus als profaan, zijn voor iedereen zeker ontvankelijk en toch de moeite waard. En na de repetitie drinken we een glaasje want je keel wordt alsmaar droger van dat zingen … Een niet te versmaden voordeel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten