vrijdag 6 december 2013

K+L 50 : Advent - vormelingen- Kerst -Jaïrus - bijbel

DE ADVENT IS GESTART
Het is zo mooi en duidelijk te zien op die door Jules zelf ontworpen, prachtige adventskrans.
Maar ook andere foto’s tonen eenvoudig aan dat de advent gestart is en dat er aan zin- en sfeervolle liturgievieringen wordt gewerkt. Geniet ervan!

ONZE KANDIDAAT-VORMELINGEN
Vanaf deze week starten we met de foto’s van onze vormelingen in spe. Het zijn er niet minder dan 33! Dus … we doen dat met ‘mondjesmaat’ We wensen hen een fijne catechesetijd, een deugddoende voorbereiding toe!

LAATSTE KANS OM KERK&LEVEN ONONDERBROKEN TE ONTVANGEN
In KERK&leven lees je wekelijks hoe het onze parochie, federatie, het decanaat en de kerkprovincie vergaan. Zelfs de wereldkerk wordt niet vergeten. Misschien ben jij wel vergeten om je abonnement te vernieuwen. Dan is het nu méér dan tijd!
Schrijf dus vandaag nog 33 euro over naar rekening BE39 7384 2815 7719 (BIC: KREDBEBB) van Past. Werken St.-Maarten Kortrijk met vermelding ‘KERK EN LEVEN 2014’.

KERSTVIERINGEN IN DE SINT-MAARTENSKERK
Welkom bij een van onze kerstvieringen. De liturgische werkgroep, de zangers en muzikanten en alle andere medewerkers zorgen er graag voor dat dit feest liturgisch goed uit de verf komt. Telkens is er veel gelegenheid voor samenzang van kerstliederen en krijgen het orgel en de vleugelpiano gezelschap van andere instrumenten, wordt de aankleding van de kerk extra verzorgd en zijn we in de ‘kerk- en kerstgave’ solidair met wie het minder goed heeft.
Stilaan uniek is de Nachtmis. Tegen middernacht op kerstavond komen veel mensen uit de wijde omgeving, bijna als wijzen uit het Oosten, het Kerstekind begroeten. Dit jaar gaat deze warme viering erg verrassend van start. Het kerkkoor Pro Ecclesia o.l.v. Carlos Vandorpe ondersteunt de kerstliederen en verzorgt de liturgische gezangen.
Op kerstdag zijn de gezinnen bijzonder welkom in de feestelijke viering van 11.15 uur. De werkgroep kinderliturgie verzorgt een woorddienst op maat van het jonge grut. Een eigen cantorij staat in voor de gezangen.
Om 18 uur is er de stemmige en tegelijk feestelijke avondviering waarvoor sinds jaar en dag het mannenkoor Gaudeamus Igitur o.l.v. Joost Vanbrussel paraat tekent.
Laat het nu maar Kerstmis worden!

AAN DE MEDEWERK(ST)ERS VAN JAÏRUS
Op dinsdag 17 december komen we om 14.30 uur samen in het Parochiaal Centrum voor onze jaarlijkse infonamiddag in een gezellige kerstsfeer. Een kerstlied, een kerstbezinning, gezellig samenzijn bij koffie of thee en …
Wij heten graag alle medewerkers welkom!

WIJ WENSEN ROGER EN MONIQUE EEN DUURZAAM HERSTEL TOE
De A19 op dinsdagvoormiddag 3 december: in de omgeving van Geluwe plots een muur van mist. Een serieuze kettingbotsing. Deken Geert was net daarvoor ook door die mist gereden maar zonder enig blijvend probleem. Minder goed verging het onze Bijbelgids Roger Deberdt en zijn vrouw Monique. Zij zaten er wel middenin met alle gevolgen van dien: twee uur gekneld in de wagen blijven afwachten. Een traumatische ervaring. Pijn. Gelukkig werden ze op tijd bevrijd. En dan naar de kliniek. Ze zijn er – God zij dank – al beter aan toe. Daardoor kon natuurlijk de voorziene Bijbellezing niet doorgaan. Wij bidden voor hen en wensen hen een duurzaam herstel en een behouden thuiskomst toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten