zaterdag 14 september 2013

K+L 38 : StM Zomert - Greet - Lourdes - (Positief)Orgel

SINT-MAARTEN ZOMERT WAS GROOT SUCCES!
Zelfs in onze stoutste dromen hadden we nooit verwacht dat meer dan 100 deelnemers zouden opdagen voor de derde editie van ‘Sint-Maarten Zomert’ Dat was trouwens ook niet de enige stunt die zaterdag… Natuurlijk waren er sedert begin juli de ‘teasers’ op zondag tijdens de vieringen: chocoladen begijntjes, een stukje stof, een luide bel… Bovendien, zo merken we, doet de parochiale nieuwsbrief zijn werk en bereiken we zo snel onze achterban. Ook de artikeltjes in het parochieblad mobiliseerden en trokken de laatste twijfelaars over de streep. Het samenspel hiervan én de mond-aan-mondreclame hebben zeker bijgedragen tot dit onverhoopte welslagen. Waartoe hebben al die tips nu geleid? De naam van vertelster Tine Ruysschaert was al op voorhand bekend en Tine deed wat van haar verwacht werd: ze begeesterde een volgelopen begijnhofkapel met het wedervaren van de begijn Symforosa en haar coup de foudre, Martinus. Daarna kon men proeven van een chocoladen Kortrijks Begijntje en kiezen uit een aantal programmaonderdelen: Helena en Jules die 100-uit vertelden over de onbekende hoeken en kanten van ons kerkgebouw, de toren beklimmen en kennismaken met de beiaard of creatief zijn met het inkleuren van een mandala. Tussendoor werd ‘Het Manteltje’, een nieuw aperitief, geproefd en wel-bevonden, net als de smakelijke hapjes, ware amuse-gueules. Om 18.30 uur, alhoewel de laatste torenklimmers even op zich lieten wachten, vond een gebedsmoment plaats voorgegaan door twee gebedsleiders. ‘Om samen zorgend mens te zijn’ klonk een lied en is het niet vooreerst dát waar een warme gemeenschap voor staat? Wie had verwacht dat onze gemeenschap zoveel danstalent telt? Eigenlijk gaat het daar niet over bij sacrale dans. Samen verbonden dansten we ‘de bron’, wiegden het vuur, sloten het in ons hart en namen het mee naar de volgende tent van samenkomst: het parochiale centrum. Daar hielden we maaltijd en vertoefden nog lang in het gezelschap van de mensen waarmee we gemeenschap vormen. Een mens zou al voor minder reikhalzend uitzien naar het parochiefeest van zondag 10 november. De foto’s van Sint-Maarten Zomert zijn te zien op www.sintmaartenkortrijk.be en vanaf nu ook op een van de fotomuren in de kerk.

DANK JE WEL GREET
Het parochiaal team had Greet Osteux al eerder uitgewuifd, maar natuurlijk wilde ook de ruimere gemeenschap graag dank je wel zeggen voor haar teamengagement van de voorbije jaren. Greet bekommerde zich – naast haar drukke job in de bank én natuurlijk het gezinsleven - bijzonder om de boekhouding, zorgde er samen met haar echtgenoot Geert voor dat een en ander geautomatiseerd werd, tekende voor de verslaggeving van dat team, vertegenwoordigde de parochie jarenlang in de federale stuurgroep en was de contactpersoon tussen de acolietenwerking en het parochiaal team. Greet blijft natuurlijk wel aan boord van het parochieschip maar voortaan minder op de boeg. Nu komt er hopelijk ook wat meer tijd voor het gezin. We wensen het haar en zorgen voor een fleurige ruiker van zodra Greet is teruggekeerd uit vakantie! Een mooie foto van Greet en haar oudste zoon Bart is te bekijken op de website.

VRIENDEN VAN LOURDES
Elk jaar gaan ruim vijf miljoen mensen naar Lourdes. Wil jij er ook (nog) eens heen? Door slechts 4 euro lidgeld te betalen, krijg je de kans om een Lourdesbeurs van 400 euro te winnen. Per groep van 100 leden wordt zo'n prijs toegekend. Stort je nog 4 euro bij, dan is heel je gezin lid.
De Lourdestrekking heeft plaats op zaterdag 7 december om 14.30 uur in de parochiezaal van H. Pius X, St.-Elooisdreef, Kortrijk. Ook jij bent er welkom.
Met 4 euro kun je dus een Lourdesbedevaart winnen! Aansluiten kan onder andere na de vieringen in de kerk. In het andere geval: contacteer mij vóór vrijdag 15 november, dan zorg ik voor je lidkaart. (Hugo Van Malder 056 20 27 16 of 0485 13 86 92 of hugovanmalder@skynet.be)

WIE IS DE VOLGENDE UITMUNTENDE ORGANIST?
Op zondag 22 september om 16.30 uur haalt organist Erwin van Bogaert (Melsele) alles uit de drie klavieren van het Schyvenorgel. Bijzonder is wel dat hij wordt bijgestaan door Katrijn Aper (sax).
Kom meeluisteren. Een vrije bijdrage wordt op prijs gesteld.

EEN BIJZONDER CONCERT
Op vrijdag 20 september om 19.30 u wordt in onze kerk het nieuwe positieforgel ingespeeld.
Het wordt een heel gevarieerd programma met zang, instrumenten, een solist, poëzie.
Vrije bijdrage. Hartelijk welkom aan iedereen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten