zondag 3 februari 2013

WERKGROEPEN FULL SPEED AHEAD


1.Na de verkwikkende kerstvakantie en de deugddoende nieuwjaarsreceptie van zondag 13 januari werd de draad van de vergader- en activiteitenkalender weer snel opgenomen. Wat de liturgie betreft was er een plan-ningsvergadering van de werkgroep in verband met de veertigdagentijd en Pasen. De taken werden verdeeld, de vieringen worden nu verder in deelgroepjes voorbereid. Enkele mensen bekommeren zich om de zondagen in de veertigdagentijd, enkele anderen pakken de liturgie van de paaswake én Pasen aan. Een aantal vieringen (Aswoensdag, biecht en boete, Witte Donderdag en de avonddienst van Goede Vrijdag) verloopt in federaal verband en wordt door mensen uit de verschillende geloofsgemeenschappen voorbereid. Ook de weekendvie-ringen in de veertigdagentijd krijgen een federaal accent. Tijdens de eerste liturgische werkgroep van het nieuwe kalenderjaar was pastoor-moderator Geert Morlion te gast. Met hem werd vrijmoedig van gedachten gewisseld over de liturgie in onze kerk. Er kwam ter sprake hoe een en ander historisch is gegroeid want de liturgische werkgroep bijvoorbeeld bestaat al haal lang. Tegenwoordig maken daar elf mensen deel van uit, in leeftijd variërend tussen 28 en 65 jaar. De deelnemers aan het ges-prek met pr. Geert stelden zelf voor dat dit eerste gesprek een vervolg zou krijgen na Pasen.
2. Het parochiaal team vindt het belangrijk om af en toe de violen gelijk te stemmen met het bureau van de parochieraad. Dat ‘bureau’, de kern zeg maar, bestaat behalve uit teamleden Christine en Muriel ook nog uit Nicole Pannier en Bart Pieters. Zeker in deze tijd, waar de vorming van de pastorale eenheden op het programma staat, is het belangrijk om de gemeenschap zoveel mogelijk te betrekken. Dat kan in onze gemeenschap geluk-kig vlot door het proces te agenderen op de parochieraad die bestaat uit vertegenwoordigers van de vele werk-groepen die de parochie rijk is. Vorige keer werd door een aantal leden van de parochieraad de bekommernis geopperd dat wat rond de tafel uitgesproken wordt, toch ter harte zou worden genomen. Dat is zéker ook de wens van het parochieteam en dus komt het item opnieuw aan bod op de volgende parochieraad (zie verder).
3. De vormselcatechese heeft al een intens traject achter de rug: de voorbije weken waren er beurten i.v.m. ‘geloven’. Hiervoor werden ook de ouders uitgenodigd op zondag 20 januari en ondanks het dikke sneeuwta-pijt daagde een flinke groep op. Idem voor de activiteit van zaterdag 26 januari: een catechetische wandeling naar de Marionetten in een heerlijk winters decor. De vormelingen en hun peters & meters brachten een bezoek aan de stille ruimte van het nieuwe AZ en stapten dapper verder richting Don Boscocollege op Sint-Anna. Een uitgebreid verslag en knappe foto’s zijn te bekijken op www.sintmaartenkortrijk.be. Vanaf nu komen de vormelingen en hun activiteiten ook nadrukkelijker aan bod in KERK&leven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten