donderdag 1 januari 2015

K+L 1: Vormelingen - middernachtmis - KVK+Kerst


ONZE KANDIDAAT-VORMELINGEN
In het nieuwe jaar zetten wij de traditie verder om twee van onze toekomstige vormelingen in de kijker te plaatsen.
 

ONZE VORMELINGEN IN ACTIE
Er is niet enkel catechese bij de kandidaat-vormelingen. Vanuit die theoretische vorming wordt zo veel mogelijk in de praktijk gebracht. Zo brachten heel wat van hen op maandagnamiddag 22 december laatst een bezoek aan de senioren van het rusthuis van het H. Hart.
Hoe verwoorden zij hun ervaring?
Margaux: Hier probeert men de mensen een nieuwe 'thuis' te geven.
Kaat: De verzorgsters zijn heel lief.
Eloise: De mensen vertellen graag over hun verleden.
Romney: Als je vriendelijk bent, dan krijg je vlug een lach terug.
Urszula: Wanneer je hen helpt, dan zijn de mensen heel dankbaar.
Eva: Met heel weinig kunnen we de mensen gelukkig maken.
Babette: Er heerst hier een goede sfeer.
Evy: Een mijnheer was zeer gelukkig dat we langskwamen en hij ons iets mocht vertellen.
Guillaume: De helpers hebben veel geduld en praten luid en traag want vele mensen zijn wat hardhorig.
Edgard: Misschien wil ik hier later nog wonen want je kunt er vrienden maken en men zorgt voor een huiselijke sfeer.
Iedereen kreeg de kans om wat te praten met de bewoners en om hen met de rolstoel naar de living te brengen. Twee dames van Femma (vroeger de KAV) kwamen 'verloren brood' (deze benaming kennen wij beter dan de officiĆ«le 'wentelteefjes') bakken. De dienende vormelingen dekten de tafel en hielpen met be-dienen. Een gedichtje bracht de sfeer erin. Een aangename ontmoeting en een leerrijke ervaring voor allen!
Gefeliciteerd, catechisten en vormelingen met al wat jullie zo ijverig en zinvol doen!
 
MIDDERNACHTMIS
Piet Verdiere, coƶrdinator van de vormselcatechese, bezorgt ons zo veel mogelijk interessante, actuele foto's van de werkgroep maar ook van zovele eucharistievieringen en van heel wat activiteiten. Wij zijn er hem heel dankbaar voor. Zo blijven we op de hoogte van wat er reilt en zeilt in onze Sint-Maartensparochie. Laten we ook niet vergeten dat hij wekelijks instaat voor de teksten en de foto's op de website www.sintmaartenkortrijk.be
In het kort: hoe ervaarde hij de middernachtmis?
Piet: Proficiat, het was een erg mooie viering met een duidelijke lijn, een vurig decor en zoals altijd prima muzikaal ondersteund.! Meer kan je niet verlangen.
We kunnen er nog aan toevoegen: Piet geeft het nooit op en probeert terecht het positieve te zien dat er ongetwijfeld altijd op zovele momenten is.
 
KVK OF KERST?
Heel veel Kortrijkzanen zijn opnieuw trots op de Kortrijkse voetvalploeg in eerste klasse. Wie had enkele maanden geleden ervan durven dromen dat ze van de laatste plaatsen zo ver naar voren zouden 'sprinten'? Het doet ons allen deugd! Zo moesten ze op vrijdagnamiddag 26 december, tweede kerstdag, spelen juist op het ogenblik dat Davidsfonds Kortrijk de al traditionele kerstsamenzang organiseerde vanaf 16 uur in de kerk van Sint-Elooi.
Voorzitter Achilles Surinx had samen met zijn medewerkers ervoor gezorgd dat het Sint-Elooiskoor o.l.v. Walter Deschodt als 'trekkerskoor' zou optreden. Aan de piano Angelino Manderick.
Maar wat zou het worden nu op hetzelfde ogenblik KVK aan het spelen was? Het aantal aanwezigen (meer dan tweehonderd!) nam alle twijfel weg: samen bekende, Oudvlaamse, prachtige, inhoudsvolle kerstliederen kunnen zingen, het mag voor ouderen ook  nostalgie inhouden, het is onmisbaar en zinvol, voor jong en oud. Er is overduidelijk een behoefte aan. Het was ook ontroerend hoe enkele liederen door heel mooie, jonge stemmen als een solopartij werden gebracht
Heel positief is het ook dat in die kerstperiode met die liederen aan een goed doel wordt gedacht. Ook al is de toegang vrij, de aanwezigen tasten graag in hun geldbeugel om een vrije bijdrage in de mandjes te leggen. Ditmaal gaan al die bijdragen naar Armenzorg Kortrijk, met name Emmanuel en De Kier, want alle kosten voor de gehele organisatie worden volledig door de Davidsfondsafdeling van Kortrijk gedragen. Mooi toch! Ook dit jaar was het resultaat heel hoopgevend: zowel aan Emmanuel als aan De Kier wordt maar liefst driehonderd euro overhandigd tijdens de nieuwjaarsreceptie in de Sint-Elooiskerk op 11 januari. Proficiat, beste schenkers.
Na die deugddoende samenzang konden we nog verder genieten van het ons aangeboden glaasje achteraan in de kerk, waar we het geluk hadden om vrienden, ook van lang geleden, te ontmoeten voor een gezellige babbel en om onze beste wensen voor het nieuwe jaar te bevestigen!
 
HET VOLTALLIGE TEAM WENST U EEN ZEGENRIJK NIEUW JAAR TOE
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten