donderdag 15 mei 2014

K+L 21 : dankviering - eerste communie - nieuwsbrief - Maria


DANKVIERING NA HET VORMSEL

Het zijn geen kandidaten voor het vormsel meer. Neen, het zijn nu gevormden. En in die hoedanigheid waren ze er om op zondag 11 mei hun traditionele dankviering mee te helpen ‘vormen’. Heel positief van hen want dankbaarheid is een bloempje dat anders nog in te weinig tuinen bloeit.

De al jarenlange coördinator van de werkgroep Vormelingen, Piet Verdiere, verwoordt de dankviering als volgt.
Bedankt:
catechisten, voor jullie begeleiding en belangeloze inzet,
pa, ma, peter/meter en familie om ons te blijven steunen en ons te voeren,
acolieten en begeleiders, voor de spelnamiddag en om ons in te wijden als 'misdienaar',
Dirk, Carlos, koorleden-vrijwilligers, voor de muzikale begeleiding,
Jules en Filip, voor de mooie decors in de kerk,
alle lieve mensen van Sint-Maarten, in het bijzonder de pennenvrienden, die ons met drie brieven volgden op weg naar het vormsel. We schreven een briefje terug (dat lag dan in de 'rode doos' waarin de brieven heen en weer gingen.) De pennenvrienden bleven maandenlang onbekenden. Een raadsel dat deels op het vormsel zelf maar vooral na de eucharistie van de dankviering, bij de receptie in het Parochiaal Centrum, een oplossing kreeg. Het antwoord van de vormelingen was voor de pennenvrienden een dankbaar gebaar. Jammer dat niet iedereen van de gevormden er was maar ook niet van de pennenvrienden.

 EERSTE COMMUNIE

Diezelfde zondag, 11 mei, was er daarvoor om 9.30 uur nog een heel belangrijke viering: die van de eerstecommuniecanten van de school van Sint-Paulus. Het kan je verwonderen maar de Felix de Bethunelaan behoort nog tot de parochie Sint-Maarten. Je moet het meemaken: die jonge vreugde, die hartelijke sfeer, die onschuldige blikken van die eerstejaars met ontzettend veel enthousiasme en overgave. En dan de sfeer en de aanwezigen errond: ballonnen, bloemen, ouders, grootouders, heel veel volk.

Het thema van dit jaar: de vissen die net zoals dat jonge volkje speels en vlot in hun milieu zwemmen. Mooi! Het werd een uitgebreide viering, hoe kan het ook anders?

Lieve eerstecommuniecanten, beste ouders, ijverige directeur, Pascal, en meesters, hartelijk gefeliciteerd!

 

DE NIEUWSBRIEF

Goed nieuws! De redacteur van onze plaatselijke rubrieken dacht eerst dat die zo gegeerde Nieuwsbrief een pauze tot zelfs september zou kennen. Samen met jullie ben ik ontzettend blij dat die brief er nu al komt. Is dat niet fantastisch?

 

MARIA, POORT VAN GODS GENADE

Ken jij ook nog die prachtige Marialiederen van onze Vlaamse traditie?

Liefde gaf u duizend namen, …

Daar bloeid’ ene lelie van zuiverlijke pracht, …

Natuurlijk kun je antwoorden: “Och, dat is verleden tijd.”

Neen. Al zijn er intussen heel wat andere, mooie, tekst- en melodierijke liederen bij gekomen, zoals de titel al weergeeft. Wat dacht je van het wondermooie Ave Maria van Rachmaninov? Sereen, ingetogen en zacht, in vier stemmen. Kom luisteren naar Laudes Mariae van Pro Ecclesia in het begijnhof, in de kapel, op zaterdag 24 mei om 16 uur. Ja, het is gratis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten