woensdag 12 juni 2013

Dag met strik - vakantielamp


DAG MET EEN STRIK
Twee zomers geleden wilden we onze ongeveer 200 medewerkers trakteren. Uit dank voor zoveel inzet vond toen de eerste editie plaats van ‘Sint-Maarten Zomert’: een sympathieke zomerformule waarbij jong en minder jong werd uitgenodigd naar het zomers parochieterras dat voor de gelegenheid stond opgesteld in de Sint-Paulusschool. Een bereidwillige ‘frietbelg’ zorgde er toen voor dat de geestrijke en andere dranken werden afgewisseld met onze nationale lekkernij annex frikandel. De afwezigen hadden ongelijk, maar de aanwezigen waren enthousiast over de formule en dus trokken we vorige zomer opnieuw richting Sint-Paulus voor een tweede editie, met onder andere enkele winkeltjes waarin de ‘parochiekoopwaar’ aan de man en vrouw werd gebracht. Komt er een derde editie? Ja! Opnieuw in de parochieschool? Neen! Dit keer opteren parochieteam en parochieraad voor de site rond het eigen parochiaal centrum en het kerkgebouw, toch het hart van onze gemeenschap. Noteren we de laatste zondag van de vakantie in onze agenda? Neen! Als je ‘Sint-Maarten Zomert’ wilt meemaken moet je zaterdagnamiddag 31 augustus blokkeren. Dan verwachten we álle medewerkers en de velen die tot onze Sint-Maartensgemeenschap behoren vanaf 16 uur aan het parochiaal centrum. Wat betekent ‘Dag met een strik’? Dat we nog niet te veel verklappen van het programma. Kan je toch al geen klein stipje van de luier, euh tipje van de sluier oplichten? Dat wie er niet bij zal zijn de primeur mist van een heerlijk nieuw recept, een unieke kans laat liggen om van de grond te gaan en onderweg kennis te maken met een uniek instrument. Dat en nog veel meer wordt de komende weken stukje bij beetje onthuld in de kerk. Kom dat zien, elke zondag om 11.15 uur of 18 uur!

VAKANTIESYMBOOL VAN VERBONDENHEID
Weet je het nog? De voorbije jaren werd op zondag telkens een grote lamp vooraan gezet en ontstoken. Het was het teken van verbondenheid met allen die gewoonlijk met ons meevieren maar dat nu door vakantie niet kunnen. Zo bleven we als gemeenschap zelfs tijdens de zomervakantie toch ‘bijeen’. Nu al vragen mensen of de lamp ook deze zomer terugkeert. In elk geval willen we ons verder graag wereldwijd verbonden voelen. Wat in elk geval kan, is een kaartje sturen vanuit het vakantieadres: Sint-Maartensgemeenschap, Nedervijver 5, 8500 Kortrijk. Een foto doormailen kan ook geen probleem zijn met alle technische middelen die tegenwoordig voorhanden zijn: stmaarten@skynet.be. Kaartjes en mailprints krijgen een plaatsje in onze kerk, de hele zomer lang!

KOM LUISTEREN EN BESLIS MEE
Ook op zondag 16 juni verwachten we muziek- en/of orgelliefhebbers in Sint-Maarten om 16.30 uur. Ditmaal bewijst organist Bart Naessens uit Brugge zijn meesterschap aan het Schyvenorgel met werk van onder meer Sigrid Karg-Elert en van Lucien Posman. Ook de zondag erna komt er nog een andere, uitmuntende organist. Einde september volgen er nog en worden er prijzen uitgereikt. Eke luisteraar zal meebeslissen wie de hoofdprijs maar ook de andere prijzen krijgt, o.a. die van het publiek!

HET MEEST VERKOCHTE BOEK TER WERELD
De Bijbel is het best verkochte en meest verspreide boek ter wereld. Werd vertaald in zowat 1907 talen, dialecten inbegrepen. De hamvraag blijft: wat doe je met die teksten? Hoe moet je die verstaan? En wie of wat kan daarbij helpen?
Jaarlijks komt de Bijbelgroep viermaal samen om daarop een antwoord te geven. Onderlegd Bijbelkenner, Roger Deberdt, geeft zo veel mogelijk duiding als inleiding. Hij selecteert vooraf bepaalde teksten uit het Oude of het Nieuwe Testament. Het wordt dan een dialoog met antwoorden op de gestelde vragen. Of misschien heb je genoeg aan het meeluisteren. Wil je dat eens meemaken? Noteer dan nu al donderdag 3 oktober, in de namiddag of 's avonds. Meer nieuws volgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten