donderdag 30 mei 2013

Buren - parochieraad 10 juni - lector - orgel juni

K+L 23

HELP! EEN BUUR!
Velen zullen het zich nog herinneren: tot 40 en 50 jaar geleden zag het er helemaal anders uit, zeker als je nu de ongelooflijke technische vooruitgang of elektronische revolutie bekijkt. Kun jij ook wel die technische snufjes blijven volgen? Is niet de enige constante op de meeste domeinen geworden: de verandering?
Er schuilt wel een gevaar in: we hebben de andere niet meer nodig, we hebben zelf alles. En wat met onze buren? Kennen we ze nog genoeg? Zien we het als vooral ouderen uit onze buurt in (kleine) nood zijn? Vandaar het grote project dat zijn tiende verjaardag zeer onlangs vierde: Buren voor Buren. Het gaat hier niet om een nieuwe vereniging of een ledengroep. Het is een permanente actie om voldoende en vernieuwde aandacht te schenken aan de mensen uit je directe omgeving: niet enkel een goeiendag of een babbeltje maar als het moet een oplossing zijn voor een (oudere) buur in nood. Iemand die ziek is? In de kliniek of thuis? Herstellende en wat hulp nodig? Eens een boodschap doen in een moeilijkere periode? Een eenzame? Geloof me: er zijn heel veel buren eenzaam, vooral de alleenstaande ouderen.
Is het moeilijk om aan Buren voor Buren mee te werken? Neen. De medewerk(st)ers van onze werkgroep Jaïrus doen daar automatisch aan mee: ze zijn een 'antenne' voor hun buurt om aandacht te hebben voor zieken, alleenstaanden, ouderen in nood. Iedereen kan dat. Dat is de doelstelling van Buren voor Buren en dat kan gerust ook als je tot een of andere werkgroep of vereniging behoort, al is dat zeker niet verplicht. Vele medewerkers van heel wat werkgroepen van onze parochie doen mee aan Buren voor Buren vanuit hun christelijk daadwerkelijk geloof. Ook de dekenij en de andere parochies doen mee. Het ideaal waar we aan werken is: in elke straat of buurt een 'antenne', een vrijwilliger, over geheel Kortrijk. Mocht je je tot deze heel christelijke taak als nieuweling geroepen voelen, laat het dan weten aan iemand van Jaïrus of aan Hugo Van Malder: 0485 13 86 92 of hugovanmalder@skynet.be

LAATSTE PAROCHIERAAD VAN HET WERKJAAR
Rode draad doorheen het bijna voorbije werkjaar was zeker de vorming van de pastorale eenheid waartoe onze parochie in de toekomst zal behoren. Het parochieteam ziet graag dat zo veel mogelijk mensen de vinger aan de pols houden en het bureau van de parochieraad vertaalde dat verlangen de voorbije maanden in een aantal concrete oefeningen die middels aangepaste methodieken werden uitgevoerd. Nog steeds is het laatste woord niet gezegd, maar het wordt stilaan wel tijd om ook de andere leden van de vele werkgroepen te informeren en te bevragen. Dat staat de komende tijd op stapel en hóé een en ander nu zal aangepakt worden, vernemen de leden van de parochieraad op maandag 10 juni om 20 uur in het parochiaal centrum. Om straks de collega’s in de werkgroepen terdege te kunnen informeren is het van groot belang dat iedereen erbij is. Ook de derde editie van ‘Sint-Maarten Zomert’, op zaterdag 31 augustus, krijgt een accent en natuurlijk luisteren we ook naar de klanken uit de werkgroepen.   

LECTOR WORDEN – IETS VOOR JOU?
In september worden weer enkele meisjes en jongens opgenomen in onze acolietengroep. Ook bij de lectoren is er ruimte voor nieuw bloed. Vind je het belangrijk dat het Woord op zondag zo duidelijk mogelijk klinkt en interesseer jij je voor taal en uitspraak en wil jij je hierin nog verder bekwamen, dan biedt onze lectorenwerking zeker mogelijkheden. Neem gerust contact op met bart.pieters@skynet.be – 056 21 47 12, of spreek Bart aan na een van de kerkdiensten.


KOM LUISTEREN EN BESLIS MEE
Ook op zondag 9 juni verwachten we muziek- en/of orgelliefhebbers in Sint-Maarten om 16.30 uur. Organist Ludo Geloen beroert op meesterlijke wijze de toetsen met werk van onder meer  Sigrid Karg-Elert en van Lucien Posman. Ook de twee zondagen erna komt er telkens een andere, uitmuntende organist. Einde september volgen er nog en worden er prijzen uitgereikt. Elke luisteraar zal meebeslissen wie de hoofdprijs maar ook de andere prijzen krijgt, o.a. die van het publiek!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten