woensdag 16 september 2015

K+L 37 : uitnodiging voor vormsel


UITNODIGING VOOR HET VORMSEL IN 2016

 

‘Kijk hoe ze mekaar beminnen’ zei men van de eerste christenen.

 

Beste ouder-met-tiener,


Uw dochter of zoon wordt volgend jaar 12 en kan gevormd worden op zondag 24 april 2016 om 10uur in de Sint-Maartenskerk. Samen met de andere vormelingen en de catechisten gaan we op stap in het spoor van Jezus en worden we voorbereid op het vormselsacrament, leren we parochie(mensen) en kerk(gebouw) kennen. We vieren de eucharistie en staan klaar om elkaar en andere mensen te helpen.

We komen een vijftal keer samen op zondagmorgen om 9.45 uur in de St.-Maartenskerk waar we aan de eucharistieviering van 10 uur deelnemen. Nadien start om 11 uur onze catechesebeurt tot 12.15 uur in ons Parochiaal Centrum. Om een hechte groep te vormen organiseren we ook activiteiten zoals kennismaking, doopsel-vormseltocht (met peter/meter), dag met Bijbelhuis en acolieten. U hoort er alles over op de federale info-avond voor ouders en vormelingen op 7 oktober 2015 om 19 uur in de O.L.Vrouwkerk.

Als zondagmorgen u niet past, verwijzen we u graag door naar Sint-Jan of Onze-Lieve-Vrouw, de andere parochies van onze federatie Groeninge. Voor wie 12 jaar te jong vindt om deze beslissing te nemen, is er het decanale initiatief invorm@17, waar begeleiders en jongeren op stap gaan naar het vormsel op 17 jaar.

Als u graag uw zoon/dochter laat vormen op onze parochie in 2016, wil u dit dan bevestigen door tegen maandag 28 september onderstaande gegevens terug te sturen (per post, telefoon of e-mail) aan Christiane Vanmaele H. Consciencestraat 1 tel. 0494 899 059 of vq@telenet.be. Op de info-avond ontvangt u verdere praktische informatie en een uitnodiging voor de eerste bijeenkomst met ontbijt voor de vormelingen, ouders en catechisten.

Bedankt bij voorbaat voor uw medewerking.

 

Namens de priesters van de federatie en de werkgroep vormselcatechese.

 

U kunt gebruikmaken van onderstaand model

 

Ik (wij) die onderteken(en)

ouder(s) van

die katholieke godsdienst volgt in deze school (benaming + adres)

 

ons adres:

telefoonnummer:

e-mail:

wens(en) dat mijn (ons) kind het vormsel op Sint-Maarten/elders/niet meemaakt (schrappen wat niet past)

Gegevens i.v.m. het doopsel (vind je in je trouwboekje)

Datum van het doopsel : .... / .... / .....
Het doopsel werd toegediend in de kerk/kapel (materniteit/parochie) van :
………………………………………………………………………………………

Volledig adres van de ouders op het ogenblik van het doopsel :

………………………………………………………………………………………

OP DE AGENDA

* Bijbellezing: de eerste lezing van het nieuwe werkjaar vindt plaats op donderdag 8 oktober om 14.30 uur in het bovenzaaltje van het Parochiaal Centrum. Let wel: vanaf nu is er nog één Bijbellezing om 14.30 uur.

* Muzikale hoogtepunten:

- vrijdag 18 september om 20 uur in O.L.V. Sigiswald Kuijken met een soloconcert.

- zaterdag 19 september om 19.30 uur in Sint-Maarten: een pianorecital met Timur Sergeyemia.

- zondag 20 september om 16.30 uur stipt in onze kerk: orgelbespeling met de Kortrijkse Caroline Deslée.

* Langs de Leieboorden? Wil je iets unieks meemaken? Als laatste in de rij wordt de show met ritmische muziek en liederen, in een Hawaïsfeer en met het verhaal van Kortrijk, nog viermaal uitgevoerd van op een stapvoets varende boot op de Leie. De muzikale boot stopt ook wel eens en doet ook de Leie in het centrum aan en vaart tot de haven van Kuurne. Duurtijd: één uur. Je kunt dit dus op zaterdag 19 en zondag 20 september meemaken telkens om 18 en 20 uur. Maar misschien vaar je nog liever mee? Neem dan contact met ons meezingende koor Pro Ecclesia.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten