vrijdag 29 mei 2015

K+L22 : Pinksteren - PC - folder - agenda


PINKSTEREN
 

De vuurrode bloemen bezijden het altaar en het al even felrode, rijzige pinksterdoek nodigden ons verwelkomend en vol verwachting van de Geest uit om op zondag 24 mei naar de vieringen te komen. Het mooie weer hielp ons daarbij.

De viering van 11.15 uur  kreeg een bijzonder muzikaal feestelijk karakter met de orgelbegeleiding van Dirk en met de vioolbespeling van Paul Klinck waarvan de voorzangers dankbaar gebruikmaakten om ook hun beste stem te laten weerklinken. Voorganger van diezelfde viering, deken Geert, kondigde een drietalige geloofsbelijdenis aan en begon zelf met de Nederlandse tekst. Daarna volgden de Engelse en de Franse. En de voorzangers durfden het aan om een bekend lied, door priester-componist Carlos Desoete einde de jaren 1980 uit Chili meegebracht, te zingen. Een duidelijk succes, zowel de taal als de muziek, met als refrein:

Paz, paz, paz, el mundo pide pas; (Vrede, vrede, vrede, de wereld vraagt om vrede.)

Logra la paz en tu interior y derramala’en la tierra. (Zoek de vrede in jezelf en draag ze uit, de wereld rond.)

Moge de vrede van Christus altijd met jou zijn, beste lezer! 

NIEUWSTE GEGEVENS VANUIT HET SECRETARIAAT 

Parochiaal secretariaat: stmaarten@skynet.be, 0473 37 79 92 (koster Filip voor info in verband met dopen, huwelijken, uitvaarten, intentievieringen).

Info zaal parochiaal centrum: pcsintmaarten @gmail.com en de contactpersoon voor de pastorale activiteiten: Christine De Waele 056 22 18 78.

NIEUWE FOLDER VOOR HET B-JAAR

Binnenkort, misschien al op zondag 7 juni, zullen wij in de vieringen een nieuwe liturgische folder in gebruik nemen. Het is een praktische en dankbare traditie in onze gemeenschap dat de mensen die in de Sint-Maartenskerk eucharistie vieren, een liturgische folder krijgen zodat ze actief kunnen deelnemen tijdens de mis.

Een liturgische folder samenstellen is toch wel een omvattende opdracht, waarmee je niet in een handomdraai klaar bent. Eerst moet er zo veel mogelijk tekstmateriaal verzameld worden. We denken hierbij aan gebeden tot inkeer, geloofsbelijdenissen en tafelgebeden. Eens dit alles is samengebracht, wordt er een selectie gemaakt van wat juist wel of niet behouden wordt. Hiermee ben je al enkele avonden zoet.

Eenzelfde werkwijze wordt gevolgd voor de keuze van de liederen. We hebben van meet af aan gekozen om gekende liederen in de folder op te nemen. Het zijn liederen die tijdens vorige jaren al ruimschoots aan bod zijn gekomen. Eens de folder inhoudelijk klaar is, moet alles nog juist geschikt en in een mooie lay-out gegoten worden. We zijn vanuit onze gemeenschap zr. Caroline dankbaar dat zij dit minutieuze werk voor haar rekening wil nemen.

We duimen ervoor dat de nieuwe liturgische folder door iedereen van onze kerkgangers gesmaakt mag worden en dat hij ons hartverwarmende liturgische momenten mag bezorgen. Dat ons samen-bidden en -vieren ons op het spoor van de Levende mag brengen.

(Liturgische medewerkers: Bruno Vanruymbeke, Christine De Waele, priester Marc Dhondt , Carlos Vandorpe en Dirk Blockeel.)

GEHUWD

Lies Van Haecke en Florian Verbelen.

OP DE AGENDA

* O.L.V.-kerk op donderdag 4 juni om 20.15 uur: Les Petits Chanteurs à la Croix de Bois.

* Sint-Maarten: op zondag 7 juni

-  om 16.30 uur stipt de eerste orgelweelde van deze maand met organist Wouter Vankeirsbilck die ons o.a. een krans van Herman Roelstraetecomposities brengt.

- om 21 uur: orgelnocturne (zie de federale rubriek voor beide muzikale momenten).

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten