zondag 24 mei 2015

K+L 19 : vormelingen


ONZE VORMELINGEN
Inderdaad: kandidaat- is weggevallen. Ze zijn nu op zondag 3 mei tijdens de eucharistie van 11.15 uur gevormd door vormheer Antoon Vandeputte. Het was alweer een feestelijke viering met zovele vormelingen, de ouders, de peters en de meters, de grootouders, familie en vrienden. Neem daarbij de prachtig versierde kerk aan en achter het altaar en hoor dan de voorzangers een overtuigde, krachtige steun geven zodat het een en al feestvreugde werd!
Ze werden gezalfd, niet uit een zilveren potje, maar uit een met vier grote dieren:
- een olifant met grote oren om naar de mensen rondom hen te luisteren
- een giraf met een lange nek om het gevaar van ver te zien komen en de kudde te verwittigen en te beschermen
- een neushoorn met een fijne neus voor wat er omgaat in de mensen rondom hen
- een leeuw ten slotte met veel kracht en krachtige manen, die niet loslaat als hij zich in iets vastgebeten heeft: geef niet op!
Iedere vormeling kreeg nog een persoonlijk woordje, dat zeker zal blijven naklinken in hun hart. Piet Verdiere, de coördinator van de vormelingen, had nog een dankwoordje over voor de
pennenvrienden:
Ik wil jullie nog eens nadrukkelijk bedanken voor je engagement om enkele briefjes naar 'jouw' vormeling te zenden. Het is een erg zinvol signaal dat iemand uit de parochie hen ook een warm hart toedraagt: van jong (Lucy) naar oud (Diane).
Speciale dank aan Lucy en Charlotte, die als acoliet en leeftijdsgenoot nog dichter bij de vormelingen staan: hopelijk volgend jaar nog meer acolieten-pennenvrienden!
Een verslagje van de vormselviering vind je op http://www.sintmaartenkortrijk.be/vormcat/vormsel15.htm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten